Usyk: Tyson Fury mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen

Oleksandr Usyk egy friss interjú során kifejtette, hogy Tyson Furynak megvannak a megfelelő tulajdonságai ahhoz, hogy legyőzze brit riválisát, a korábbi kétszeres világbajnok Anthony Joshuát.

Tavaly szeptemberben Usyk egyhangú pontozással nyert Joshua ellen, és megszerezte az IBF, WBO, WBA és IBO nehézsúlyú címeket. A következő hónapokban sor kerül a visszavágóra. A második mérkőzést eredetileg júliusra tervezték, de már augusztus a terv. Fury még áprilisban megőrizte WBC-címét Dillian Whyte ellen, akit a hatodik menetben ütött ki. Ezt követően Fury bejelentette, hogy várhatóan visszavonul az ökölvívástól. A „cigánykirály” azonban nem adta le a WBC-övet, és a legtöbben arra számítanak, hogy szembenéz a Usyk-Joshua párharc győztesével.

Usyk nagyon tiszteli Fury képességeit, és úgy gondolja, meg van benne minden, hogy legyőzze Joshuát.

„Azt kell mondanom, hogy Tyson Fury egy kiszámíthatatlan bokszoló. A mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen. De ez boksz, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni, vagy hogyan fog végződni egy küzdelem. Várnunk kell, és meglátjuk” – mondta Usyk a The Sunnak.

LONDON, ENGLAND – SEPTEMBER 25: Oleksandr Usyk punches as Anthony Joshua ducks during the Heavyweight Title Fight between Anthony Joshua and Oleksandr Usyk at Tottenham Hotspur Stadium on September 25, 2021 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Joshuát most a veterán edző, Robert Garcia edzi, aki úgy gondolja, hogy az olimpiai aranyérmes bosszút áll majd Usykon.

„Még most is ha azt kérdezik tőlem, hogy ki a legtehetségesebb nehézsúlyú? Anthony Joshuát mondom. Tehetség szempontjából Tyson Fury egy másik vadállat, egy másik szörnyeteg. Usyk nagyon technikás és nehéz ellenfél, mert kisebb és gyors. Deontay Wilder egy hatalmas ütő. Mindenkinek megvannak a maga egyedi tulajdonságai. De összességében, ha a tehetségről beszélünk, én Anthony Joshuát választom” – mondta Garcia a Little Giant Boxingnak.

Borítókép és fotók: Julian Finney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ