Vitali Klitschko: Ha Joshua elállna a Usyk harctól, azzal a gyengeségét mutatná

A WBC korábbi nehézsúlyú bajnoka, Vitali Klitschko arra buzdítja Anthony Joshuát, hogy tartson ki elhatározása mellett, és harcoljon Oleksandr Usyk ellen.

Klitschko tavaly szeptemberben ott volt a Tottenham Hotspur Stadionban, hogy megnézze ukrán honfitársa, Usyk mérkőzését Joshua ellen, aki megszerezte az IBF, WBA, WBO és IBO világbajnoki címeket. Joshua ezután azonnal élt is a visszavágói záradékával. Az elmúlt napokban azonban felborult minden, olyan hírek láttak napvilágot, miszerint Joshua eláll a visszavágótól, és átengedi helyét Furynak, hogy eldőljön a vitathatatlan harc.

„Ez az ő döntése. Mi az én véleményem? Ha Joshua visszalép most, amikor a szurkolók a visszavágót várják, a Joshua-Usyk meccset, azzal gyengeséget mutatna. Joshua, kérlek ne tedd ezt. Nem csak magunkért harcolunk, amikor szorítóba lépünk, hanem a közönségért is. A nézők döntenek, ha ők ezt a harcot akarják, akkor ennek kell megtörténnie. Ha most Joshua félreállna, nem vagyok benne biztos, hogy továbbra is akkora népszerűségnek örvendene.”

Vitali és öccse, Wladimir Klitschko uralták a nehézsúlyú osztályt. Az ő idejük már lejárt, de Usyk újra visszaszerezte Ukrajnának a bajnoki címeket. Klitschko már nagyon várja a Usyk-Joshua visszavágót.

„Rengetegen várják a Usyk-Joshua visszavágót. Rengeteg kérdése van mindenkinek. Usyk ilyen erős, vagy Joshua hibázott? Ki a jobb? Ezek a kérdések minden bokszrajongót érdekelnek. Válaszokat akarunk. Ezért kell megtörténnie most ennek a küzdelemnek. Sokakban kétsége vannak, hogy Joshua elég erős-e ahhoz, hogy ringbe szálljon Fury ellen, nos, a Usyk elleni teljesítményével válaszolhatna mindenkinek. Ha Joshua végül legyőzné Usykot, akkor óriási érdeklődés lesz a Fury elleni párharc iránt. Joshua klasszikus bokszoló, Fury pedig nem szokványos. Mindkettő bármikor eldöntheti a küzdelmet egy ütéssel.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ