Wallin promótere: Fury egy sztár, 80-20 méltányos megoszlás Whyte számára

Dmitriy Salita, a nehézsúlyú versenyző Otto Wallin promótere szerint a 80-20-as pénzfelosztás több mint igazságos Dillian Whyte számára, ha kötelező harcot kap Tyson Furyval.

A Boksz Világtanács a közelmúltban 80-20 arányú felosztást rendelt el Fury javára. Whyte nagyobb részt szeretne, és jelenleg fellebbez a 80-20 arányban megosztott ítélet ellen. Fury március 26-án küzd majd, valószínűleg az Egyesült Királyságban. Salita számos világbajnoki tárgyaláson vett részt. Határozottan támogatja a WBC döntését, hogy a pénz oroszlánrész Furyt illeti.

„Tyson Fury egy sztár, és úgy gondolom, ez egy tisztességes felosztás. Még ha 20 százalékos része is van, Whyte így is nagyon jól keresne. Nyilvánvalóan Fury a húzónév, az utolsó harca Deontay Wilder ellen még nagyobbat dobott rajta. Arra a mérkőzésre még sok évig emlékezni fogunk, feltámasztotta a bokszot” – mondta Salita a Metro.co.uk-nak.

Wallinnak tavaly októberben kellett volna megmérkőznie Whyte-tal – a brit bokszoló vállsérülés miatt azonban visszalépett. Ha nem jön össze a Fury vs. Whyte, akkor Wallin készen áll, és hajlandó megküzdeni Whyte-al.

„Ha Dillian Whyte nem harcol Tyson Furyval, nincs jobb lehetőség számára, mint Otto Wallin.”

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ