(Photo by Al Bello/Getty Images)

Wilder edzője: Andy Ruiz abszolút nem jelent veszélyt a fegyelmezett Deontayra!

Malik Scott, a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder vezetőedzője nem aggódik a korábbi egyesített bajnok Andy Ruiz képességei miatt.

Tavaly a Boksz Világtanács négyfős tornát rendelt el, hogy meghatározzák a WBC bajnok Tyson Fury új kötelező kihívóját. Ruiz az első elődöntőben pontozásos győzelmet aratott Luis Ortiz felett, míg Wilder az első menetben kiütötte Robert Heleniust.

Wilder és Ruiz csaphat tehát össze az esélyért Fury ellen, amelyre várhatóan a következő hónapokban kerül sor.

„Andy Ruiz egyáltalán nem jelent veszélyt a fegyelmezett Deontay Wilderre. Átnéztem a jegyzeteimet, és a videók tanulmányozása alapján úgy látom, hogy Andy Ruiznak gondja van a fegyelmezett bunyósokkal. Ruiznak csak akkor van reménye, ha lehetőséget adnak neki. De ha ragaszkodsz a tervedhez, akkor könnyen ki lehet iktatni. Ő egy jó bunyós, de mindannyiunknak vannak gyenge pontjai, Andy-nek pedig az, hogy nem tudja legyőzni a fegyelmezett bunyósokat” – mondta Scott a Casinos En Ligne-nak.

„Amikor AJ először bokszolt vele, nem volt olyan fegyelmezett, mint másodszor. Abban a pillanatban, amikor AJ egy rendszerezett meccstervvel bokszolt, nyert. Egy idős Chris Arreola, aki ragaszkodott a meccstervhez, szerintem két menetben megverte Ruizt. Akárhányszor megnézem a felvételt, Arreola két menetben győzött. Andy Ruiz el fog jönni Deontay-hez, és amikor ezt teszi, veszélybe sodorja magát. Deontay magasabb, amikor Ruiz kinyújtja majd a kezét, meg fog érteni fizetni. A fegyelmezett, rendszerezett Deontay Wildernek nem okoz gondot Andy Ruiz. Ez nem azt jelenti, hogy Andy rossz bunyós, egyáltalán nem.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ