(Photo by Harry How/Getty Images)

Wilder szerint a Fury – Usyk meccs győztese “attól függ, hogy ki fog jobban csalni”

Deontay Wilder azt állította, hogy egy esetleges Tyson Fury vs Oleksandr Usyk mérkőzést az nyeri meg, aki jobban csal. A korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok, aki 2020-ban elvesztette övét a Cigánykirály ellen, korábban azzal vádolta meg ellenfelét, hogy csalással győzte le őt a második meccsükön.

Wilder szerint Fury megbabrálta a kesztyűjét, hogy az öklét a ne a megfelelő pozícióba helyezze, és azt is mondta, hogy a brit egy kemény tárgyat rejtett el a kesztyűjében, hogy extra sérüléseket okozzon. Az amerikai emellett azt is állította, hogy a vizét izomlazítókkal spékelték meg a meccs előtt, valószínűleg a saját társedzője, Mark Breland által. További vádakkal illette Brelandet – aki bedobta a törölközőt – aminek következtében ki is rúgta őt Wilder. Annak ellenére, hogy Fury a harmadik meccsükön is kiütötte Wildert, a mai napig kitart amellett, hogy a Cigánykirály csalt, hogy legyőzze őt.

Most úgy tűnik, hogy Fury legközelebb a WBA, IBF és WBO világbajnok Oleksandr Usyk elleni vitathatatlan összecsapás felé veheti az irányt. Arra a kérdésre, hogy ki nyeri azt a meccset, Wilder az ESNewsnak nyilatkozott.

„Nem tudom. Ez egy 50/50%-os meccs. Attól függ, hogy ki fog jobban csalni.”

Wildert ezután arról kérdezték, hogy szerinte 2023-ban végre megvalósulhat-e egy meccs közte és Anthony Joshua között. AJ promótere, Eddie Hearn nemrégiben kibékült Wilder menedzserével, Shelly Finkelrel, a viszályuk onnan eredt, amikor nem sikerült összehozniuk a mérkőzést 2018-ban és 2019-ben.

Ennek a pozitív lépésnek ellenére Wilder továbbra is kételkedik.

„Joshua nem akar velem megküzdeni, ez egyértelmű és világos. Nem tudom, hogy az emberek miért kérdezősködnek folyton erről. A karrierem során mindig egyenes voltam, őszinte és igazmondó. Nem kerülgetek senkit. Mindenkinek tudnia kellett volna, amikor az 50 millió dollárt felajánlottuk neki, miután ő kérte, de nem fogadta el. Vannak bizonyos információk, amiket én tudok, és vannak, amiket a nyilvánosság másoktól kap.”

Borítókép: Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ