Wilder vért izzadva készül: a 18 menetből 21, 26, 28, 30, majd 40 menetre álltunk át

Az elmúlt másfél évtized nagy részében Deontay Wilder a régi mondás szerint élt: ami nem romlott, azt ne javítsd meg.

Az alabamai születésű bunyós a versenytársait elpusztítva, elárulta, hogy az elmúlt években a sikerei ellenére az edzésmódszerei kissé unortodoxak voltak. A most 36 éves Wilder bevallotta, hogy a legtöbb elit bunyóssal ellentétben ő nem rajong a kocogásért. Emellett Mark Breland, Wilder korábbi edzője elárulta, hogy Wilder nem volt hajlandó a nehézzsákot ütni az edzéseik során.

Bár Wilder egyedi módszerei hatalmas sikerekhez vezettek, a korábbi WBC nehézsúlyú címvédő más és sokkal mániákusabb megközelítést alkalmaz az edzéseken, mivel október 15-én, Robert Helenius ellen készül visszatérni a ringbe.

„Nagyszerűen mennek az edzések, ki akartam próbálni valami mást. Ha az ember egy szakmában van, és olyan sokáig csinálja ugyanazt a rutint, néha unalmassá válhat. Csak szerettünk volna változtatni néhány dolgon. Hosszabb meneteket akartunk csinálni, és megnézni, mi történik. A 18 menetből 21, 26, 28, 30, majd 40 menetre álltunk át. Ez keményen hangozhat a testednek, de ha formában vagy, és a tested a megfelelő szinten van, semmi sem lehetetlen” – mondta Wilder.

Végső soron, még ha Wilder élvezi is az edzőtáborban töltött időt, tisztában van azzal, hogy Helenius veszélyes ellenfél. Számtalan alkalommal, mind Wilder, mind a 38 éves svéd, sparring edzéseken súlyos ütéseket váltott egymással.

A kissé elkeseredett Wilder egy pillanatra megállt, miközben mosolyogva emlékezett vissza a hosszú órákra, amiket egymás mellett dolgozva töltöttek. Ezt követően Wilder arról áradozott, hogy milyen nagy hatással van rá Helenius, és hogy barátságuk és szoros kötelékük hogyan nőtt az évek során. Mindazonáltal Wilder biztosítja a rajongókat, hogy október 15-én megkapják a pénzükért járó showt.

„Ő egy csodálatos ember, olyan számomra, mint egy testvér. Ez egyfajta kapcsolat, ami köztünk van. Sajnos az üzlet, amit választottunk, összehozott minket egymás ellen. De félreértés ne essék, mivel ismerjük egymást, és dolgoztunk már együtt, ez nem jelenti azt, hogy a küzdelem nem lesz érdekes. Két harcos vagyunk, harcos gondolkodásmóddal és harcos szívvel.”

Borítókép és fotók: Edward Berthelot/GC Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ