A félnehézsúlyú bajnoki cím továbbra is betöltetlen: Prochazka üzent

Továbbra is betöltetlen marad a UFC félnehézsúlyú bajnoki címe, miután Jan Blachowicz és Magomedov Ankalaev megosztott döntetlent ért el.

Jiri Prochazka a UFC 282-en Glover Teixeira ellen védte volna meg az övét, de vállsérülés miatt kiesett, és ezt követően lemondott a címéről. Teixeira úgy döntött, hogy nem vállalja el a rövid időn belüli mérkőzést Ankalaev ellen, aki végül Blachowicz ellen lépett ketrecbe.

Blachowicz és Ankalaev öt meneten keresztül küzdöttek a megüresedett címért, amely az év utolsó UFC pay-per-view eseményének csúcspontja volt, és végül döntetlennel végződött. Három meneten keresztül meglehetősen kiegyenlített küzdelem volt, de Ankalaev úgy tűnt, hogy a végére elhúzott, mivel birkózásával jobb teljesítményt nyújtott. Az utolsó menetben az orosz harcos úgy tűnt, hogy közel áll ahhoz, hogy legyőzze Blachowiczot, aki túlélte a menetet. Ránézve olyan volt, mint aki beletörődött a vereségbe, mivel közvetlenül a mérkőzés után gratulált ellenfelének. A bírók azonban nem tudtak dönteni. Az egyik bíró szerint Blachowicz 48-47-re nyert, míg egy másik bíró szerint Ankalaev 48-46-ra, az utolsó bíró pedig 47-47-re értékelte a mérkőzést.

Blachowicz a meccs utáni interjújában elismerte, hogy szerinte nem tett eleget ahhoz, hogy megnyerje a megüresedett övet.

„Meg kell néznem a meccset, de az biztos, hogy nem én nyertem meg a küzdelmet. Nem tudom, hogy veszítettem-e, de az biztos, hogy nem én vagyok a győztes. Meg kell majd néznem. Nem érzem, hogy én lennék a győztes, talán csinálhatunk egy visszavágót.”

Míg Blachowciz nem volt biztos abban, hogy kinek kellett volna nyernie, addig Ankalaev hajthatatlan volt, hogy megfosztották a dicsőségtől, és dühösen állította, hogy a UFC 282 után lehet, hogy soha többé nem fog a UFC színeiben harcolni.

„Nem tudom, mit mondjak, én nyertem a meccset. Nem értem, miért nem kaptam meg az övemet. Nem tudom, mit mondjak. Nem választhatom meg a bírókat a meccshez, de ezt a meccset én nyertem. Hol van az övem? Nem tudom, hogy fogok-e még egyszer harcolni ezért a szervezetért, mert nem tudom, hogy mi történt.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ