Getty Images

Crawford kiütéssel nyert: remélem, létrejönnek a nagy bunyók

Terence Crawford látványos módon védte meg WBO váltósúlyú világbajnoki címét, miután szombat este kiütötte David Avanesyant.

A mérkőzés után Bud azonnal kénytelen volt válaszolni a WBA, WBC és IBF címvédő Errol Spence elleni esetleges vitathatatlan mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekre. Sokáig úgy tűnt a nagy összecsapás még 2022-ben összejöhet, de Crawford úgy döntött, hogy önkéntesen megvédi világbajnoki címét, és a Spence-szel folytatott tárgyalások az új évbe is elhúzódnak.

Avanesyan 29-3-1-es mérleggel vágott neki élete legnagyobb mérkőzésének, és a brit bokszrajongók úgy emlékeznek majd rá, mint az első és egyetlen emberre, aki legyőzte Josh Kellyt. Az orosz bunyós a hatodik menetben állította meg Kellyt, amikor 2021 februárjában az Európa-bajnoki címért küzdöttek, és azóta még két további idő előtti győzelmet aratott.

A korábbi WBA-bajnok az elején tesztelte Crawfordot, de a menetek előre haladtával az amerikai átvette az irányítást. Crawford a hatodik menetben egy jobbhoroggal kiütötte Avanesyant a nebraskai Omaha városában található CHI Health Centerben. Ezzel Crawford zsinórban hatodik világbajnoki címvédését hajtotta végre, és sorozatban a 10. kiütését jegyezte.

„Figyelj, szabadügynök vagyok, ez egy egymeccses megállapodás volt. Remélhetőleg visszaülünk a tárgyalóasztalhoz, és létrejönnek ezek a nagy bunyók a közeljövőben.”

https://www.instagram.com/p/CmBggZ2LLZg/?hl=hu

Spence érinthetetlennek tűnt azóta, hogy 2017-ben, a brit szurkolói kedvenc Kell Brook legyőzésével először lett világbajnok. Azóta Lamont Peterson, Mikey Garcia, Shawn Porter, Danny Garcia és Yordenis Ugas ellen aratott győzelmeket.

Sokan úgy vélik, hogy Crawford lenne karrierje legkeményebb próbatétele, és remélik, hogy végre meg tudnak egyezni a 2023-as mega-mérkőzésről.

Borítókép: Ed Zurga/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ