„A kaszás” elpusztít mindenkit, amíg nem lesz bajnok

Robert Whittaker ismét bebizonyította, hogy nem fog eltűnni a középsúlyú bajnoki címért folyó versenyből, miután mesteri teljesítmény nyújtott a UFC Fight Night 209 társfőmérkőzésén Marvin Vettori elleni győzelme során.

Whittaker, a korábbi UFC bajnok, szombaton egy másik élharcostársát intézte el, amikor a franciaországi Accor Arénában egyhangú pontozással legyőzte Vettorit. “A Kaszás” ragyogó teljesítményt nyújtott, miután februárban a UFC 271-en elveszítette a visszavágóját a jelenlegi címvédő Israel Adesanya ellen.

A UFC-cím visszaszerzése Whittaker dereka köré az egyetlen célja karrierje jelenlegi szakaszában, és elmondása szerint nem hagyja, hogy bárki az útjába álljon.

„A fejlődés megszállottja vagyok. Tovább akarok lépni. Még mindig vadászom a bajnoki címre. Szóval mindig ott fogok ólálkodni, és elpusztítom, akit csak elém tesznek, amíg esélyt nem kapok arra, hogy megszerezzem a címet. Én vagyok a legveszélyesebb ember a divízióban. Israel a bajnok, egy nagyszerű bunyós.”

Adesanya jelenleg a tervek szerint Alex Pereira ellen küzd meg november 12-én a New Yorkban megrendezésre kerülő UFC 281-en. Whittaker elmondta, hogy számára mindegy, hogy ki kerül ki győztesen, amíg ő küzdhet meg vele, de elismeri, hogy az Adesanya elleni két vereségét szeretné kijavítani – és szerinte egy harmadik összecsapásuk máshogy alakulna.

„Az elsőn kiütött, aztán a második meccs már nagyon szoros volt. Nem bánkódom az eredmény miatt, de egy másik napon akár én is nyerhettem volna. Mentálisan ez egy nehéz folyamat, mire feldolgozod. Nagyon nehéz elmagyarázni, milyen érzés, amikor kiütnek és így elveszíted az övedet. Szívás. Utána van egy kis tanulási folyamat. A darabkák összeszedése. A legtöbbjüket legyőztem és megyek előre.”

Whittaker egy dolgot fontosnak tartott megjegyezni, mégpedig azt, hogy nem fog várni a tökéletes alkalomra. Egyszerűen csak komoly csatákat szeretne vívni, és nagyon szívesen harcolna hazájában, Ausztráliában, ha a UFC 2023 elején elutazik oda.

„Úgy hallottam, hogy pletykálnak egy ausztrál kártyáról. Szeretnék ott harcolni. Azt hiszem, ez a következő lépés számomra.”

Borítókép és fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ