(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

A Khabib által indított történet pánikot kelt a UFC-ben

A UFC-ben van egy régió, amely hatalmas sebességgel bevette a promóciót: a Dagesztáni Köztársaság. Az orosz terület gyorsan a vegyes harcművészetek legnagyobb vállalatainak a tórnjára tört.

A közelmúltban Khabib Nurmagomedovval az oldalán unokatestvére Usman és pártfogoltja, Islam Makhachev is pánikot kelt a szervezetekben. Khabib 29-0-val zárta pályafutását, és sokan minden idők legnagyobbjának tartják. Könnyűsúlyban az összes riválisát legyőzte, Conor McGregortól kezdve Dustin Poirier-n át Justin Gaethje-ig. Majd úgy döntött visszavonul, és Islam Makhachev karrierjét kezdi el menedzselni, ahogy azt tette apja, Abdulmanap.

A 31 éves Makhachevnek kevés időre volt szüksége ahhoz, hogy a csúcsra érjen. Súlycsoportjában dominált, és a remek birkózó képességének köszönhető 23-1-es mérlege viharszerűen meghódította a UFC-t. A címmérkőzésen könnyedén győzte le Charles Oliveirát. Ezt követően az a terve, hogy beveszi Ausztráliát és megmérkőzik Alexander Volkanovski ellen.

Ezzel még nincs vége. November 18-án Khabib unokatestvére, Usman Nurmagomedov próbál veretlen maradni a Bellatorban. A 15-0-s mérlege, 8 K.O.-val jól mutatja, hogy mire képes. Szintén könnyűsúlyú, következő mérkőzése Patricky Pitbullal lesz.

Usman inkább ütő és kevésbé földharcos, bár ez nem meglepő az edzéseit tekintve. Ennek ellenére nagyon várja, hogy a UFC hívja.

„Meg akarom mutatni, hogy birkózni és grapplingelni is tudok, nem csak ütni. Khabib rámutatott a hibáimra, és azt mondja, hogy dolgozni fogunk rajtuk. Meg fogom mutatni mindenkinek” – mondta a 24 éves fiatal harcos.

Egy újabb dagesztáni sztár, akivel Khabib növeli a hírnevét annak ellenére, hogy már nem is aktív sportoló.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
BellatorUFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ