A prófécia beteljesedett a UFC 280-on, Islam Makhachev bajnok lett

Islam Makhachev már régóta legendás harcosokkal veszi körül magát. Most már saját jogán is bajnok, és egy konkrét örökséget tart szem előtt.

Khabib Nurmagomedov 29-0-s mérleggel vonult vissza. Daniel Cormier két UFC-címet nyert, és egyszerre tartotta őket visszavonulása előtt. Mi tehát Makhachev hosszú távú célja most, hogy megszerezte a címet? Hogyan emeli a státuszát bajnokból legendává?

https://www.instagram.com/p/CkB_os9r5TC/?hl=hu

„Az első számú font-font bajnok akarok lenni. Ezután majd meglátjuk. El fogunk gondolkodni. De most még sokszor meg kell védenem ezt az övet” – mondta Makhachev az MMA Junkie-nak és más riportereknek a UFC 280-as mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem sokkal azután, hogy legyőzte Charles Oliveirát.

Makhachev útja régóta tervezés alatt állt. Pontosan úgy játszódott le, ahogy néhai edzője, Abdulmanap Nurmagomedov feltérképezte. Először Khabib lesz bajnok, aztán Makhachev. A történet meg volt írva. Most az átírt rész végéhez közeledve Makhachev úgy gondolja, hogy a legjobb módja a még végső cél elérésének az lenne, ha a legjobbként ismernék el – súlytól függetlenül.

https://www.instagram.com/p/CkB9b05rodt/?hl=hu

A fontonkénti ranglistán haladás egy kúszás, nem sprint. Éppen ezért Makhachev célkeresztjében a UFC ranglistájának jelenlegi első számú helyezettje, a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski áll.

„Új célom van. Nekem kell az első számú font-font bajnoknak lennem. Ezért kell elmennem Ausztráliába, és meg kell vernem ezt a fickót. … Volkanovski kemény. Jó képességei vannak, jó az ütőtechnikája, de szerintem kicsi ehhez a divízióhoz. Át akar ugrani 155-be. Csináljuk meg. Ez a súlycsoport nem az ő szintje.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ