Conor McGregor Boxing In Riyadh: Tyson Fury v Francis Ngannou
RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 28: Conor McGregor pose for a photo from ringside prior to during the Heavyweight fight between Tyson Fury and Francis Ngannou at Boulevard Hall on October 28, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A UFC doppingellenes ügynöksége felfedte a kártyákat

Amikor tavaly év végén nyolc év után véget ért a UFC együttműködése a doppingellenes ügynökséggel, az USADA-val, az időzítés miatt Conor McGregornak tulajdonították ezt az akciót.

A sérülés után jelentős izmot pakolt magára az ír ketrecharcos, de a programba való visszairatkozása folyamatosan késett, ezzel együtt a visszatérése is. Idén nyáron várható, hogy ismét ketrecbe lép, és mindenki nagyon hisz benne, hogy ezúttal össze is jön. Optimizmusra ad okot az az egyszerű tény is, hogy már javában tesztelik. Az első negyedévben még ő volt a legjobban tesztelt harcos az összes közül annak ellenére, hogy meccs sem volt.

Szóval, ha valaki azt gondolta volna, hogy az USADA távozásával Conor mindenből kimarad, természetesen nem így van. Már egy ideje újra benne van a tesztelési programban. A Drug Free Sportnál az első negyedév után kiadták a hivatalos jelentésüket, és ebből egyértelműen kiderül, hogy leginkább Notorious van a látókörükben. Bár a Michael Chandler ellen tervezett mérkőzése még mindig nem hivatalos, McGregort idén már ötször tesztelték. Vagyis gyakrabban, mint bárki mást a listán. McGregor nemrég említette, hogy engedélyt kapott arra, hogy nyáron visszatérjen a ketrecbe, amit később Chandler is megerősített. Így a rajongók szemei elsősorban a Nemzetközi Küzdelem Hétre szegeződnek, amely a UFC június 29-i gálán csúcsosodik ki.

A Drug Free Sport stábjai összességében eléggé elmaradtak elődeiktől. Az első negyedévben összesen 639 tesztet végeztek, 457-tel kevesebbet, mint amennyit az USADA tavaly ugyanerről az időszakról jelentett.

A hivatalos jelentésből azonban más érdekes információkat is ki lehet szűrni. McGregor után Sean Strickland és Mayra Bueno Silva a leggyakrabban teszteltek, nekik már háromszor kellett leadniuk a mintáikat. Islam Makhachevet például még egyszer sem tesztelték idén, ahogy Alexander Volkanovskit sem. Bár februárban sikertelenül védte meg a pehelysúlyú övét, doppingtesztjét egyáltalán nem kérte az ügynökség. Jose Aldo közelgő visszatérése esetén két minta is elegendő lesz. Nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a sztár a visszavonulásából visszatérve legalább hat hónapot töltsön a programban, ahogyan az USADA megakadályozta McGregor visszatérését.

Ez többé-kevésbé igazolta, hogy a UFC miért hozta meg ezt a lépést. A harcosok tesztelése még mindig zajlik, csak sokkal szabadabbak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ