Wladimir Klitschko megnevezte a legnagyobb ütőt, akivel karrierje során találkozott

Wladimir Klitschko nagy ütőkkel küzdött karrierje során. A kétszeres világbajnok, aki egyszer majdnem egy évtizedig uralkodott, egyetlen kihívás elől sem menekült.

Lenyűgöző rekordot épített fel, mielőtt 2017-ben Anthony Joshua ellen elszenvedett vereségét követően visszavonult a sportágtól. Csodálatos bizonyítványa ellenére Klitschko átélt néhány nehéz éjszakát a ringben.

Az ukrán olyanokkal mérkőzött meg pályafutása során, mint David Haye, Tyson Fury és Anthony Joshua, de a legnagyobb ütőnek azt az embert nevezte meg, aki 2003. március 8-án a második menetben TKO-val megverte őt és ezzel elvette a WBO övet, a dél-afrikai Corrie Sanders, aki 2012-ben hunyt el.

„Nagyon gyors és erős keze volt. Több mint húsz évet bokszoltam, és még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki úgy ütött volna, mint Corrie Sanders” – mondta Klitschko a Ring Magazine-nak.

Wladimirt a mérkőzésük második menetében állította le a bíró, miután többször is padlóra küldte Sanders, aki karrierje során lenyűgöző, 31 mérkőzést nyert KO-val.

A dél-afrikai szerencsétlenségére a következő évben Wladimir nagy testvére, Vitali ellen lépett ringbe, és a WBC nehézsúlyú világbajnoki címért vívott összecsapásuk nyolcadik menetében megtörtént a bosszú a testvéréért.

Borítókép: klitschko/ Instagram

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Legendás sztorikÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ