„A vereség után még nagyobb bajnok, mint valaha”

Robert Bryczek, akinek sok tapasztalata van a britről, hiszen nagyon hamar kikapott tőle KO-val, a mérkőzés után úgy nyilatkozott az immár korábbi bajnokról, hogy David Kozma egy hős, aki tiszteletet érdemel, amivel lehetetlen nem egyetérteni. Kozma mindent beleadott a küzdelembe, amit a promóter Novotny értékelt.

„Néha még a vereség is győzelem. David még nem így érzi, és amikor szóba jött a bíró, akkor azt mondta, hogy nem kellett volna leállítani a meccset. Borzasztóan csalódott. A CT-vizsgálat kimutatta, hogy jól van, és “csak” felületi sérüléseket szenvedett. A csalódás előbb-utóbb elmúlik, de amit a bajnoki korszaka során mutatott, az mindig megmarad velünk. Hihetetlen dolgok állnak előttünk együtt, és egyértelmű, hogy a vereség után még nagyobb bajnok, mint valaha” – reagált a promóter.

„Mindvégig tudtam magamról. Amikor Vobornik bíró megállította a meccset, még akkor is képben voltam. De vége lett. Gondolom azt csinálta, amit kellett. Ezt volt a helyes döntés. Nem sok mindenre emlékszem, úgyhogy azt hiszem, jól csinálta. Azt hiszem, minden birkózó azt szeretné, ha a bíró nem ugrana közbe túl korán. Ismerem a játékvezetőket, jóban vagyok velük. Mindig azt mondom nekik, hogy ne állítsák le túl korán. Mint mondtam, valószínűleg nem volt túl korai. Valószínűleg helyesen döntött” – mondta David, aki valószínűleg az ötödik kört is vállalta volna, de ezzel feleslegesen kockáztatta volna az egészségét. Kozma az a fajta harcos, aki annyira kemény és kitartó, hogy bizonyos értelemben még saját magát is veszélyezteti. De ezért van a bíró a ketrecben, hogy megakadályozza a felesleges sérüléseket.

Kaik Brito és reakciója a küzdelemre.

„Először is, szeretnék köszönetet mondani Istennek, hogy itt lehetek. Isten az, aki mindezt lehetővé tette. Kozma nem tudta, milyen erős vagyok. Nagy szíve van, egy harcos, nagyon tisztelem őt mindezért. Szeretném kihangsúlyozni, hogy Kozma borzasztóan kemény ellenfél volt. Ez a legfontosabb, amit most mondani szeretnék. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, az edzőimnek és a barátaimnak is. Minden pillanatban, amikor már borzasztóan nehéz volt, ott voltak mellettem és segítettek.”

„Tudtam, hogy ez egy kemény csata lesz, de nem számítottam arra, hogy ennyire. Nagyon tisztelem Davidot. Úgy éreztem, amikor ütöttem, mintha egy oszlopot püfölnék, ami mindkét kezemet eléggé megviselte.”

Brito így a korábbi nagyszerű teljesítményére építve végül megszerezte eddigi legértékesebb győzelmét, a divízió bajnoki címét.

Forrás: Oktagon MMA

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Oktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ