Chisora megdicséri a bírót, amiért leállította a meccset: amúgy sem csináltam sokat

Még Derek Chisora sem tudott vitatkozni a bíró döntésével, hogy leállította a Tyson Fury elleni mérkőzést.

Chisora, a szurkolók nagy kedvence múlt szombat este a londoni Tottenham Hotspur Stadionban kihívta honfitársát és barátját, a WBC címvédő Tyson Furyt, hogy aztán 10 meneten át csúnyán megverjék a sokak által feleslegesnek tarott küzdelem során. Victor Loughlin bíró úgy döntött, hogy a 10. menetben véget vet az egésznek. Hihetetlen, de ez volt a harmadik alkalom, hogy Chisora és Fury találkozott a ringben, és Fury mindhárom találkozót megnyerte. Ez volt az a ritka trilógia, ahol viszonylag keveseket érdekelt a mérkőzés, bár közel 60 000 fagyoskodó néző töltötte meg a szabadtéri arénát. A 34 éves Fury 2011-ben győzte le először a 38 éves Chisorát, majd 2014-ben ismét.

A meccs után Chisorát megkérdezték, hogy egyetért-e egyes megfigyelőkkel abban, hogy a mérkőzést a bíró feleslegesen állította le. Az idősödő veteránnak azonban nem voltak aggályai a leállítással kapcsolatban. Még köszönetet is mondott a sokszor bűnbaknak tartott brit bokszbizottságnak.

„A bírónak igaza volt. Amúgy sem csináltam túl sokat. A brit bokszellenőrző testületnek volt igaza. Mert utána haza kell menned a gyerekeidhez. Bokszolóként nem akarsz megállni, folytatni akarod. Mert így neveltek minket. Csak bunyózni, bunyózni, bunyózni akarunk 15 menetig. Ezért vannak ott a bírók, hogy figyeljék a küzdelmet, és közbe lépjenek” – mondta Chisora a SecondsOut.com-nak.

Chisora azonban azt is megjegyezte, hogy még mindig jól érzi magát a ringben és élvezte a csatát. Még mindig nem tartja itt az idejét, hogy visszavonuljon, tehát folytatni szeretné. Chisora utolsó öt mérkőzésén 1-4-re áll.

Borítókép: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ