A WBC augusztus 26-ig adott időt Tyson Furynak

A hét elején a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury ismét bejelentette visszavonulását – alig néhány nappal azután, hogy bejelentette, hogy újra harcolni szeretne, méghozzá egy Derek Chisora elleni trilógia mérkőzésen.

A Boksz Világtanács nem siet a nehézsúlyú világbajnoki címének helyzetét eldönteni. A szankciós testület azonban határidőt szabott Fury számára, hogy hivatalosan is megerősítse döntését.

„Volt egy beszélgetésünk a promóterével, és 10 napot adtunk neki, [augusztus 26-ig], hogy írásban megerősítse nekünk a végleges döntését” – mondta a WBC elnöke, Mauricio Sulaiman az Izquierdazónak. „Ezután tovább tudunk lépni, hogy foglalkozzunk az övvel kapcsolatos helyzettel.”

Sulaiman nem kívánta megerősíteni, hogy a hónap végén megüresedik-e a cím. Inkább megvárja a határidőt.

„Augusztus 26-ig várunk” – mondta Sulaiman. “Ez a határidő a mi határidőnk, hogy hivatalos megerősítést kapjunk a végleges döntésükről. Nem sietünk.”

Abban az esetben, ha Fury visszavonulása végleges lesz, Sulaiman szeretné megünnepelni a karrierjét.

„Megbeszéltük ezt (a promóterével), várni fogjuk őt Mexikóban” – mondta Sulaiman. “Ha megerősíti a visszavonulását, akkor nagy ünneplést rendezünk Tyson Fury számára. Úgy döntött, hogy búcsút mond a boksznak, annak ellenére, hogy karrierje csúcsán van. Gyönyörű családja van, élvezi az életet, és még mindig sokat tud adni a ringben és azon kívül is.”

A legtöbben viszont arra számítanak, hogy Fury újra – legalább még egyszer – bokszolni fog, méghozzá a közelgő Anthony Joshua-Olekszandr Usyk visszavágó győztese ellen, akik augusztus 20-án Szaúd-Arábiában csapnak össze a WBO, IBF, IBO, WBA címekért.

Borítókép és fotók: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ