Carmen Mandato/Getty Images

Alex Pereira legyőzője a UFC-ben folytatná: „Itt az ideje, hogy az MMA-rajongók megismerjenek engem és a csapatom”

Négy évvel ezelőtt egy neves kick-boxoló teljesen átállt az MMA-ra, abban a reményben, hogy egy másik küzdősportban üldözőbe veheti és legyőzheti régi riválisát.

Ezt az embert Alex Pereirának hívták, és az álma valósággá vált, amikor a UFC 281-en legyőzte Israel Adesanyát, és megszerezte a középsúlyú bajnoki övet. Most Artem Vakhitov reméli, hogy megismétli a történelmet, és célba veszi Pereirát.

Vakhitov és Pereira egy-egy győzelemmel állnak holtversenyben a GLORY Kickboxing zászlaja alatt. Az első találkozót 2017 januárjában Pereira nyerte megosztott döntéssel. Nyolc hónappal később Vakhitov többségi döntéssel megbosszulta a vereséget. Az az összecsapás volt Pereira kick-box karrierjének utolsó veresége – két hónappal a UFC-ben való debütálása előtt.

A két csapat között kölcsönös tisztelet van, mondta Vakhitov, a kétszeres GLORY félnehézsúlyú bajnok – de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretné Pereirát a UFC-ben is megverni.

„1-1-re állunk egymás ellen, így a következő meccs a trilógia harc lesz, és úgy gondolom, hogy az egy nagy küzdelem lesz a rajongók számára az egész világon. Mindketten top szintű harcosok vagyunk. Folyamatosan bombázzuk az ellenfeleket az ütéseinkkel, térdekkel, rúgásokkal. ézd meg a két meccsünket a GLORY Kickboxingban, aztán képzeld el, hogy a UFC ketrecében állunk kiskesztyűben. Nagyon magabiztos leszek a meccs előtt. Alexet Vitaly Miller és a Kuzbass Team teljesen kielemzi. Minden hibáját be fogjuk azonosítani, és teljesen felkészült leszek, hogy kihasználjam a lehetőségeket, amikor sor került a meccsünkre” – mondta Vakhitov nemrég az MMA Junkie-nak adott írásbeli nyilatkozatában.

A 33 éves orosz Vakhitov 2-1-re áll a profi MMA-ban a 2023-as debütálása óta. Az első meccse egy könyöksérülés miatti vereség volt, de Vakhitov visszatért a back-to-back TKO befejezésekkel, kevesebb mint két perc alatt összesen. Vakhitov a floridai Kill Cliff FC-nél kezdett el edzeni, hogy csiszolja a képességeit.

„Minden nap dolgozom az MMA-képességeimen. Az MMA amúgy is mindig is érdekes volt számomra, de nyilvánvalóan nagyon motivál az, hogy megkapjam a Pereira elleni trilógiai mérkőzést. Ő most egy szupersztár, és örülök neki, de amikor azt hallom, hogy az emberek azt mondják, hogy ő a világ legjobb ütője…. os, azt hiszem, itt az ideje, hogy az MMA-rajongók megismerjenek engem és a csapatom – fogalmazzunk így.”

Sok bunyós mondja, hogy egyszer majd legyőz egy UFC-bajnokot, de kevesen képesek rá. Vakhitov azonban úgy gondolja, hogy megvannak az eszközei ahhoz, hogy letaszítsa a trónról a UFC egyik legnagyobb sztárját. Látja a gyengeségeket.

„A legnagyobb gyengesége az, hogy csak támad – nincs védekezése. A védekezés hiánya miatt nyitott arra, hogy sok ütést kapjon a fejére, ha egy képzett ütővel kerül szembe. Ezt láthattad az Adesanya elleni második meccsén. Elkapták, mert sok lehetőséget hagy azoknak, akik tudják, mit csinálnak. A többi srácok nem teljesítettek jól Alex ellen, mert az ütőtechnikájuk nem elég magas szintű. Nem magabiztosak ellene, és azt hiszik, hogy verhetetlen, így a szívük mélyén már azelőtt vereséget szenvednek, hogy a küzdelem elkezdődne. De én már korábban is legyőztem őt, és biztos vagyok benne, hogy újra meg fogom tenni, ha sikerül összehozni a trilógia meccsünket a UFC-ben.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ