Anderson Silva: nem kockáztatom a hírnevemet Jake Paul ellen

Anderson Silva a jövő hónapban visszatér a ringbe, és az ellenfele nem egy hagyományos bunyós. A korábbi, sokáig UFC középsúlyú bajnok a tervek szerint október 29-én Phoenixben egy bokszmérkőzésen a YouTube-sztár Jake Paul ellen lép szorítóba. Paul immár több éve bokszol, és 5-0-s mérleget tudhat magáénak – ebből három győzelmet az MMA bajnokok, Ben Askren és Tyron Woodley ellen aratott.

Mégis, annak ellenére, hogy már nem teljesen újonc, sokan még mindig megkérdőjelezik Paul képességeit. Ez nagy nyomást helyez Silvára, ha esetleg veszítene – legalábbis azt gondolnánk.

„Határozottan nincs rajtam nyomás. Azért jöttem ide, hogy a legjobbamat nyújtsam. Minden nap keményen edzek, és a harcosok harcolnak. Két harcos lesz a ringben, és mindkettőnknek 50 százalék esélye van a győzelemre. Nem számít, ha az emberek azt mondják, hogy ‘Ó, ez nem egy igazi bunyós’. Amikor bemész a ringbe, ölni mész, meghalni. Ez a lényeg” – mondta Silva az MMA Junkie-nak és más riportereknek, amikor arról kérdezték, hogy az öröksége veszélyben van-e Paul ellen.

A 47 éves Silva jól néz ki, mióta 2020 végén elváltak útjai a UFC-vel. Két győzelmet aratott bokszolóként – Julio Cesar Chavez Jr. és Tito Ortiz ellen. Tavaly májusban Bruno Machado ellen is bunyózott egy bemutató mérkőzésen, amelyen nem hirdettek győztest.

„Nem tudom, hogyan fog alakulni ez a mérkőzés, de ígérem, hogy nagyon keményen fogok harcolni. Egy másfajta Andersont fogtok látni.”

Borítókép és fotók: Harry How/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ