Getty Images

Golovkin: Canelo nem vette komolyan Bivolt, a vereség visszahozta a földre

Saul Alvarez kedden biztosította a cinikusokat, hogy nagyon komolyan vette a Gennagyij Golovkin elleni harmadik mérkőzésre való felkészülést.

Canelo riválisa immáron 40 éves, de a mexikói szupersztár korábbi tapasztalatai Golovkin ellen arra emlékeztetik, hogy ez egy újabb nehéz mérkőzés lesz. A kazah Golovkin úgy gondolja, hogy Alvarez most másképp állt hozzá, mint eddig.

Golovkin azt állította kedden az MGM Grandben a riporterek egy kis csoportjának adott interjú során, hogy a túlzottan magabiztos Alvarez figyelmen kívül hagyta a veretlen Bivolt, mielőtt május 7-én találkoztak volna a T-Mobile Arénában, ahol Golovkin és Alvarez szintén harmadszorra csap össze.

„Mindannyian láttuk, hogyan viselkedett, mit mondott az Usykkal, Makabuval, a nehézsúlyúakkal való esetleges bunyókról. És még most is azt mondja, hogy készen áll bármilyen kihívásra, hogy nem fél. De ugyanakkor látjuk, hogy amit a sajtótájékoztatókon mondott, az azt mutatja, hogy nem vette komolyan Dmitry Bivolt és azt a meccset. Szóval, szerintem levonta a következtetéseit, és ez a vereség valahogy visszahozta a földre. Ennek eredményeképp meg fog változni” – mondta Golovkin egy tolmácson keresztül.

Canelo  Floyd Mayweather 2013 szeptemberi kiütése óta nem kapott ki, mielőtt Bivol egyhangú pontozással legyőzte. Az Alvarez-Bivol mérkőzés kimenetele nem lepte meg Golovkint, de meglepte Alvarez mérkőzés előtti beszéde, miszerint esetleg kipróbálja magát nehézsúlyban, és kihívja a bajnok Oleksandr Usykot az IBF, IBO, WBA és WBO övekért, vagy cirkálósúlyba megy, hogy a WBC bajnok Ilunga Makabu ellen küzdjön. Golovkin ekkor jött rá, hogy Alvarez, aki akkoriban a boksz font-font királya volt, alábecsülte Bivolt.

„Valószínűleg elvesztette a kapcsolatot a valósággal és azt hitte, hogy legyőzhetetlen.”

Borítókép és fotók: Al Bello/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ