„Andy Ruiz nem tudta, hogyan kezelje a hírnevet”

Manny Robles volt az az edző, aki sikerre vezette Andy Ruizt Anthony Joshua ellen, amikor a mexikói elhódította a világbajnoki címeket, de némi probléma után abbahagyták a közös munkát.

Miután Ruiz a boksztörténelem egyik legnagyobb meglepetéseként kiütötte Joshuát, a mexikói elkezdte kerülni az edzőtermet, a közösségi oldalakon lógott, rengeteget evett, bulizott és nem vigyázott magára.

„A Joshua elleni győztes mérkőzés után alig láttam őt. Három hónapot hagyott ki. Próbáltam nem belemászni az életébe, ez az ő magánélete, az ő problémája, azt csinál, amit akar. Az edzőteremben azonban én diktáltam. De ha nem jössz, nem edzel, akkor mit csináljak. A mexikói Guadalajarában javasoltam, hogy készüljünk, ami be is vált, ott minden rendben ment. A probléma akkor lett, amikor vissza kellett mennünk Los Angelesbe, ott már nem tudtam irányítani, és alig láttam az edzéseken.”

Andy nem tudta, hogyan kezeje a hírnevet

„Amikor megnyerte a világbajnoki címeket, megváltoztatta az életét: pénz, hírnév, bulik. Sajnos nem tudta, hogyan kezelje a hírnevet, szerintem ez volt a gond. A visszavágón kikaptunk. A reptéren elbúcsúztunk, megbeszéltük, hogy találkozunk az edzőteremben, majd felhívott az édesapja, hogy abbahagytuk a közös munkát” – mondta Robles a Marca.com szerint.

Ezzel véget ért a munkakapcsolat Robles és Ruiz között. Andy később csatlakozott Eddy Reynoso csapatához, és ott készült fel a Chris Arreola elleni mérkőzésre, amit egyhangú pontozással nyert meg. Néhány napja bejelentették, hogy Ruiz következő meccse a kubai Luis Ortiz ellen lesz szeptember 4-én. Azt is bejelentették, hogy Andy nem folytatja Reynosóval, és elképzelhető, hogy Alfredo Osuna fogja őt edzeni.

Borítókép és fotók: Sean M. Haffey/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ