Ártatlan fiúkból gladiátorok: Vémola és Végh Attila ismét összecsap

Karlos Vémola és Végh Attila, a cseh-szlovák MMA két legendája. Két ikon, akik olyan években küzdöttek, amikor a vegyes harcművészetek még nem voltak annyira népszerűek.

Két harcos, akik olyan időkben küzdöttek, amikor senki sem ismerte őket. Ma már szinte mindenki tudja, kik ők. Nevüket olyanok is ismerik, akik nincsenek képben a harcművészetekkel. Hosszú utat jártak be pályafutásuk során, és ez megváltoztatta őket. Fizikailag, szellemileg, érzelmileg és megjelenésben is.

Vémola lett az első cseh, aki belekóstolt a híres UFC vizébe. Végh volt az első szlovák, aki megnyerte a világhírű Bellator címet. Sokáig elváltak útjaik, de öt évvel ezelőtt keresztezték egymást. Oktagon 15-ön volt az évszázad harca. Egy olyan küzdelem, amely sok új rajongót hozott az MMA-ba. Attilát alábecsülték a meccs előtt, Karlos volt a favorit. Az olmützi születésű harcos magabiztos volt a győzelmét illetően. Úgy gondolta, hogy szlovák riválisa skalpja újabb jegyet szerez neki a UFC-be. Nem így történt. 127 másodpercig tartott mindössze a küzdelem. Ennyi ideig tartott az évszázad harca. Végh már az első menetben megtalálta a kapcsolót. Ő volt az első harcos, aki KO-val végzett a Terminátorral.

A győzelem után a csúcsra ért. Sztár lett, híresség, a nép bajnoka. Vémola szerette volna a visszavágót. Évekig küzdött érte szóban és a ketrecben, és idén meg is kapja. A két legenda ismét összecsap. A tét az Oktagon váltósúlyú divízió bajnoki öve lesz. Ezt a címet jelenleg a cseh birtokolja.

A szerepek most felcserélődtek, a szlovák a favorit. De az MMA világa kicsi, véletlenekben nincs hiány. Bármi megtörténhet a ketrecben. Mindig 50-50 százalék az esély. Nagyon kevés alkalommal lehet biztosra mondani. Az MMA világa szeret nagyon szokatlan történeteket bemutatni. Ki gondolta volna például, hogy két ártatlan fiúból legendás harcos lesz? Vémola és Végh évekkel ezelőtt és ma.

Borítókép:Oktagon MMA

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Oktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ