(Photo by Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images)

„Ki kell érdemelnie a meccset ellenem” – mondta Hill

Kevesebb mint két hét múlva hatalmas kihívás vár Jamahal Hillre. A UFC 300-on Alex Pereira állja majd el az útját a trónra, és a népszerű amerikai úgy véli, ki tudja ütni őt.

A Michael Bispingnek adott interjúban nem is zárkózott el attól, hogy a távoli jövőbe tekintsen. Megemlítve, hogy ki ellen szeretné megvédeni félnehézsúlyú címét, a várakozásoknak megfelelően a cseh Jiri Prochazkára mutatott rá, aki szintén jövő szombaton Las Vegasban lép majd ketrecbe. Ott Aleksandar Rakiccsal fog megmérkőzni, és Hill szerint ez egy gyors menet lesz.

Hill és Prochazka kivételes bunyósok. Olyan srácok, akiket csak nézni akarsz a ketrecben. Közös bennük a rendkívül vonzó stílus és az a képesség, hogy minden pozícióból képesek ütni, ráadásul nemrég ugyanaz a sors jutott nekik. A Glover Teixeira felett aratott diadaluk után mindketten UFC-bajnokok lettek, de egyikük sem élvezte sokáig a félnehézsúly trónját.

Mindketten sérülés miatt leadták az övüket. A cseh harcosnak kificamodott a válla, Hillnek az achillese szakadt el, de még katasztrofálisabb volt számukra az új cápa a tengerükben. Pereira először középsúlyban ért fel a csúcsra, majd a visszavágón kikapott Israel Adesanya ellen. Ezt követően Teixeira tanítványa súlycsoportot váltott, hogy megbosszulja tanárát. És a munka első felét már el is végezte. A Prochazka elleni győzelmével ő a divízió új királya, amit most Hill ellen védhet meg.

„Imádom az összes olyan dumát itt, ami Alexet mitikus bunyósnak állítja be. Megmutatom, hogy nem az. Nem fog jól teljesíteni a ketrecben. Még ha a szurkolók nem is hisznek nekem igazán, akkor is azt mondom, hogy sokkal jobb harcos vagyok nála. De ha az emberek azt hiszik, hogy Alex tényleg ilyen jó, az csak jót tesz nekem. Mit fognak rólam gondolni, amikor kiütöm őt?” – mondta Hill a Bodog Canada-nak adott interjújában.

Egyszóval Hill már látja magát újra az övvel a vállán. Még azt is felméri, ki érdemli meg, hogy legközelebb kihívja.

„Bízom benne, hogy legyőzi Rakicot, vagy valamilyen lenyűgöző módon végez vele. Ha ezt megteszi, akkor biztos vagyok benne, hogy egy vele való mérkőzésnek még mindig lenne értelme számomra. Bár ezt ki kell érdemelnie. Lehetőleg azzal, hogy kiüti Rakicot idő előtt. Már csak azért is, ahogyan megadta magát Pereirának. Vagy ő, vagy Magomed Ankalaev. Egészen biztos vagyok benne, hogy valamelyikük lesz a következő. Már várnak rám” – mondta Hill Bispingnek, hozzátéve, hogy Prochazek értéke továbbra is óriási.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ