Artur Beterbiev Dmitry Bivolról: természetesen akarom ezt a meccset

Artur Beterbiev lelkesedését fejezte ki a boksz egyik legérdekesebb mérkőzése iránt. A WBC, a WBO és az IBF félnehézsúlyú orosz bajnoka eddig általában nyers közömbösséggel válaszolt azokra a kérdésekre, hogy honfitársával, a WBA címvédőjével, Dmitry Bivollal megküzdjön a vitathatatlan bajnoki címért.

Egy nemrégiben adott interjúban azonban Beterbiev felhagyott a szokásos közömbösséggel, és egyenesen igenlő választ adott. 

„Természetesen akarom ezt a meccset” – mondta Beterbiev Bivolról az iFL TV-nek adott interjúban.

Amikor megkérdezték tőle, hogy van-e véleménye arról, hogy Bivol esetleg részt vesz-e egy Canelo Alvarez elleni visszavágón még ebben az évben, Beterbiev a szokásos formájához folyamodott, és azt mondta: “Nem gondolkodom ezen“.

https://www.instagram.com/p/Cn2NXfTMCTL/?hl=hu

Beterbiev, aki Montrealban él és edz, arra készül, hogy január 28-án a londoni Wembley Arénában a kötelező brit kihívó, Anthony Yarde ellen védje meg három félnehézsúlyú övét. Amennyiben Beterbiev győzni fog, valószínűleg még nagyobb lesz a közvélemény nyomása, hogy legyen egy mérkőzés közte és Bivol között.

Azonban jelentős promóciós akadályok állnak a háttérben, amelyek megakadályozzák, hogy ez az összecsapás megvalósuljon. Bivolt a Matchroom, míg Beterbievet a Top Rank támogatja; a Matchroom és a Top Rank riválisok, és ritkán üzletelnek együtt. Ráadásul, ami a legfontosabb, mindkét cégnek saját hálózati szerződése van; a Matchroom a DAZN streaming platformmal, a Top Rank pedig az ESPN-nel. Sőt, a Top Rank vezetője, Bob Arum nyilvánosan ragaszkodott ahhoz, hogy soha nem engedi meg, hogy Beterbiev a Matchroom által promótált, DAZN által közvetített esemény keretében küzdjön.

Bivol a maga részéről nyíltan követeli a vitathatatlan címmeccset, és világossá tette, hogy sokkal jobban kedveli ezt a lehetőséget, mint az Alvarez elleni visszavágót. Bivol tavaly tavasszal pontozással legyőzte a mexikói szupersztárt egy félnehézsúlyú címmeccsen. 

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ