Arum biztos benne, hogy Fury visszatér

Tyson Fury visszavonulásának bejelentése ellenére a bokszoló társproducere, Bob Arum a Top Rank-tól arra számít, hogy a bokszoló visszatér egy mérkőzésre az Oleksandr Usyk és Anthony Joshua közelgő visszavágójának győztese ellen.

Fury legutóbb áprilisban lépett szorítóba, amikor a kötelező kihívó, Dillian Whyte kiütésével megőrizte a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét. A mérkőzés után arról beszélt, hogy vissza akar vonulni a sportágtól, de a hónapok előrehaladtával továbbra is kérdéses volt a sorsa. Két héttel ezelőtt még egy Derek Chisora elleni trilógia-mérkőzésről beszélt, majd ismét bejelentette a visszavonulását. Fury nem mondott le a WBC címéről, és nem is tervezi.

Usyk szombaton védheti meg a WBO, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú öveit Joshua ellen, Arum pedig biztos benne, hogy Fury készen állna és hajlandó lenne egy vitathatatlan összecsapásra a győztes ellen.

„Abszolút. Ez az egyetlen mérkőzés, aminek tényleg van értelme Tyson Fury számára. Megbeszéltem ezt Fury társproducerével, Frank Warrennel, és amint ez a küzdelem véget ér, összeállítunk egy vitathatatlan csatát a győztes és Tyson Fury között. Nos, ha Usyk megnyeri a meccset, amire számítok, akkor ezt elég könnyű lesz összehozni, mert nagyon jóban vagyunk Usyk csapatával, mivel ők ugyanazok a személyek, akik Vasyl Lomachenkót menedzselik, aki nálunk küzd. Ha Joshua nyer, Eddie Hearn lesz a promótere. Sokszor beszéltünk már Hearnnel különböző mérkőzésekről, és biztos vagyok benne, hogy ebben az ügyben is össze tudunk majd dolgozni. Beszéltem Furyval, ő egy harcos, és ha van számára egy megfelelő meccs, akkor készen áll. Ez csak a vitathatatlan csata lehet, és a Furyval folytatott beszélgetéseim alapján, készen áll erre. Hogy utána meddig bírja még, azt csak Isten tudja” – mondta Arum a Sky Sportsnak.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ