Arum: Fury mészárlást rendezne Joshua ellen

A Top Rank vezérigazgatója, Bob Arum, aki a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury társproducere, úgy véli, Anthony Joshuát szétverné a világbajnok, ha már decemberben összecsapnának.

Joshua az év végén szeretne visszatérni – mivel reméli, hogy visszavághat az IBF, IBO, WBA, WBO bajnok Oleksandr Usyk ellen elszenvedett, egymás utáni két vereség után. Fury a következő hónapokban szeretett volna Usykkal megmérkőzni – de az ukrán bajnok legkorábban 2023 első negyedévében szeretne bokszolni. A hét elején Fury közvetlen ajánlatot tett Joshuának, 60-40-es pénzbeli megosztással egy év végi brit leszámolásra. Fury társproducere, a Queensberry Promotions és Joshua promótere, Eddie Hearn között folyamatban vannak a tárgyalások.

Arumnak komoly kétségei vannak afelől, hogy Hearn egy ilyen veszélyes mérkőzésbe belevinné Joshuát, miután bokszolója két nagyon komoly egymás utáni vereséget szenvedett.

„Nem hiszem, hogy ez meg fog történni. Bár Fury szeretné, én ahogy ddie Hearn és Joshua helyébe képzelem magam, és miután kétszer is kikapott Usyk ellen, az első dolog, amit tenni akarsz, hogy visszahozd a ringbe, és adj neki két olyan meccset, ahol helyreáll az önbizalma. Ha most Fury ellen tér vissza, az egy mészárlás lesz” – mondta Arum a Boxing Socialnak.

Ami egy ilyen mérkőzés feltételeit illeti, Arum úgy érzi, hogy a 60{0354ff6b965c3a8554b3be39bffd6bcc0d5d03fb117e183da0bfb0aa96532aba}-os megosztottság Fury javára indokolt a körülményekhez képest.

„Szerintem ez a pénztárcafelosztás elég igazságos, nem? Úgy értem, Joshua már nem bajnok. De ismétlem, ne ugráljunk – nem hiszem, hogy a Fury és Joshua elleni mérkőzésre idén sor kerül.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ