Dana White részleteket árult el Chimaev súlyával kapcsolatban

Dana White elárulta, hogy Khamzat Chimaev miért állt le a fogyasztással a Nate Diaz elleni UFC 279 főmérkőzésre készülve. Mint ismert a kártya azóta megváltozott, új párosítások lettek.

Miután Chimaev 178,5 fontot nyomott, ami jóval meghaladta a váltósúlyra vonatkozó 170 fontos limitet jöhetett az agyalás. A veretlen svéd bunyós semmiképpen sem volt képes arra, hogy az első és egyben utolsó mérlegelési lehetőségét követő egy órán belül leadja a szükséges súlyt. Ez azt jelentette, hogy le kellett mondani a Diaz elleni, nagy érdeklődéssel várt mérkőzéséről.

A rajongók bosszankodtak, hogy a 28 éves versenyző tönkretette a várva várt csatát, de White mostanra már elmagyarázta, hogy a súlytévesztés orvosi utasításra történt.

„Ha láttátok őt tegnap, már akkor is nagyon sovány volt, és még sok hiányzott neki. Elkezdett fogyni, de jöttek a görcsölések és miden olyan dolog, ami egy rossz fogyasztás során következni szokott. Ilyenkor küldünk hozzá egy orvost, és ők eldöntik, hogy folytathatja-e a súlycsökkentést vagy sem. Az orvos ebben az esetben azt mondta, hogy hagyja abba” – mondta White.

A UFC promóció ezt a közeleményt adta ki: A UFC orvosi csapatának ajánlása Khamzat Chimaevnek az volt, hogy hagyja abba a súlycsökkentést súlykezelési problémák miatt.

Chimaev súlytévesztése, és az elszalasztott lehetőség Diaz ellen, késleltetheti a lehetőségét, hogy a váltósúlyú bajnoki címért küzdjön. Erre a lehetőségre egyébként is várni kellett volna, miután Leon Edwards a múlt hónapban sokkolta a világot Kamaru Usman legyőzésével, és a nigériai rémálom szinte biztosan elsőbbséget élvez egy visszavágóra.

Szerencsére azonban az esemény körüli izgalmakat sikerült némileg megmenteni, mivel White az utolsó pillanatban tudott még egy apró csavart eszközölni a dolgokon. A UFC ikon Tony Ferguson a tervek szerint Li Jingliang ellen lépett volna szorítóba a szombat esti főmérkőzésen, ám a korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok most Diaz ellen fog harcolni. Chimaev sem marad ki a buliból, ő Kevin Holland ellen fog küzdeni. Daniel Rodriguez pedig Jinglianggal fog megmérkőzni.

Borítókép és fotók: Amy Kaplan/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ