(Fotó: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images)

Az IBF szabad utat adott a Fury-Usyk meccsnek

Az IBF elhárított egy döntő akadályt annak útjából, hogy Tyson Fury és Oleksandr Usyk megküzdjön a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címekért. Egy mind a négy övért folyó mérkőzés összehozása sosem lett volna egyszerű, de most az IBF egy lépéssel közelebb segítette ezt.

Jelen állás szerint Fury a WBC bajnoka, míg Usyk a WBA, az IBF és a WBO bajnoki címeit birtokolja, ami azt jelenti, hogy a páros összecsapása a divízió vitathatatlan királyát koronázná meg. Ezzel együtt az IBF az egészet felboríthatta volna, amikor Usykot kötelezni akarták, hogy álljon ki a kötelező kihívója, Filip Hrgovic ellen, ami azt jelentette volna, hogy az ukrán bajnoknak le kellett volna adnia a címét, vagy el kellett volna halasztania a Fury elleni összecsapást. Hrgovic csapata minden követ megmozgatott, hogy ő következzen, de az IBF döntött.

Dan Rafael ökölvívó újságíró a Twitteren tette közzé az IBF levelét Hrgovic társproducerének, Nisse Sauerlandnak, melyben részletesen leírják, hogy visszavonják az Usyknak vonatkozó utasításukat, miszerint ki kell állnia a horvát ellen.

Erre azt követően került sor, hogy az IBF-et a WBA tájékoztatta arról, hogy valójában ők következnek a kötelező elrendelések rotációját illetően. Ez azt jelenti, hogy az IBF mostantól megvárja, amíg a WBA kötelező mérkőzése megtörténik, mielőtt ismét elrendelhetik, hogy bajnokuk Hrgovic következhessen. Ami a WBA kötelező bajnokát illeti, az Daniel Dubois lenne, aki a WBA “rendes” övét birtokolja. A WBA már elrendelte, hogy Usyk védje meg a címét Dubois ellen, miután a nehézsúlyban nem volt kötelező címvédés azóta, hogy Anthony Joshua 2018-ban kiütötte Alexander Povetkint.

Ez azonban sokkal kevésbé fenyegeti Fury és Usyk esetleges vitathatatlan összecsapását, mivel a “Cigánykirály” és Dubois ugyanazon promóteren osztozik Frank Warren személyében. Így valószínű, hogy Warren valamiféle megállapodás részeként félreáll.

A mérkőzésre várhatóan legkésőbb idén március 4-én kerül sor, a helyszínről még nem született döntés, bár több közel-keleti országot és az Egyesült Királyságot is fontolóra vették. A legfrissebb hírek szerint Fury csapatától már elküldték a szerződéstervezeteket Usyknak, mivel az idő egyre fogy, hogy a mérkőzés létrejöjjön.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ