Az olimpiát veszi célba a kickboxosból lett ökölvívó, Veres Roland

A 2024-es párizsi olimpiai szereplést tűzte ki célul maga elé Veres Roland világbajnok kickboxos, aki májusban bronzérmet nyert az ökölvívó Európa-bajnokságon.

A 22 éves, 60 kilogrammban szereplő sportoló csupán tavaly év elején kezdett bokszban versenyezni, s rögtön első évében magyar bajnok lett, majd májusban a kontinensviadalon is dobogóra állhatott, ami nem csupán neki, hanem a magyar ökölvívás számára is óriási eredménynek számít, ugyanis 2015 óta az övé volt az első magyar érem világversenyen. A Jerevánban rendezett Eb-n ráadásul nem csupán ő, hanem Kovács Richárd (63,5 kg) is bronzérmet tudott nyerni.

“Nagyon jó érzés volt dobogóra állni. Mindenképpen szerettem volna érmet nyerni magamnak és a hazámnak” – mondta Veres Roland csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

A kickboxban ötszörös világbajnok versenyző szavai szerint 2017-ben gondolt először a sportágváltásra, miután a budapesti vb-n sportágtörténeti bravúrt elérve négy aranyérmet nyert.

“Akkor elérkeztem egy olyan pontra, ahonnan nem láttam a további előrelépés lehetőségét, elfogyott a motivációm és elkezdtem kacsintgatni az olimpia felé. Az ökölvívást pedig azért választottam, mert a kickboxhoz az áll a legközelebb az olimpiai sportágak közül” – mondta a tehetséges öklöző, hozzátéve, hogy a váltás egyáltalán nem volt egyszerű, sőt, még nem is sikerült teljesen átállnia. – “Még most is azt érzem, hogy nem jön ki minden úgy, ahogy kellene, és vannak elemek, amiket nem tudtam még a magamévá tenni.”

Veres Roland úgy véli, az Európa-bajnokságon minden jól sült el, a tervek szerint, meccsről meccsre haladt előre. Az első két találkozóján egyaránt rutinos riválisokat tudott legyőzni, viszont mindkét meccsen a maximumot kellett nyújtania és az elődöntőre már kevesebb energiája maradt.

“A kettő sokat kivett belőlem, meccsről meccsre koptam. Talán ez volt a legnagyobb hibám, a sorozatterhelés megviccelt” – jegyezte meg a Halker-Kiraly Team sportolója.

https://www.instagram.com/p/Cei-qlyqFOF/?hl=hu

Az idei évben még a szeptemberi egyetemi világbajnokságon, majd a felnőtt országos bajnokságon is szeretne kiemelkedően teljesíteni, a legfontosabb cél viszont számára az, hogy a januárban kezdődő olimpiai kvalifikációs időszakra megfelelően felkészüljön.

“Még csak 22 mérkőzést vívtam eddig bokszban, rutint kell szereznem, sok különböző stílusú öklözővel kell edzenem és mérkőzést vívnom, ez a legfontosabb” – hangsúlyozta Veres Roland, hozzátéve, hogy a 2024-es párizsi olimpiáig csak az ökölvívásra koncentrál, és nem fog kickboxozni, mert a célja, hogy kijusson a nyári játékokra.

https://www.instagram.com/p/CVu6igGMt12/?hl=hu


Borítókép és fotók: Milos Miskov/Anadolu Ügynökség a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ