Sándorfi Ajsa dobogóra állna a Világjátékokon

A muay thai harcos Sándorfi Ajsa is részt vehet a júliusi Világjátékokon az Amerikai Egyesült Államokban, a 21 éves magyar versenyző eltökélt célja, hogy felálljon a dobogóra a -60 kilogrammos súlycsoportban.

Július 7. és július 17. között az Amerikai Egyesült Államokban, Birminghamben rendezik meg a Világjátékokat, amely egy nemzetközi multisportesemény. A Világjátékokat mindig a nyári olimpiai játékokat követő első évben tartják, s olyan sportágakat tartalmaz, amelyek nem szerepelnek az ötkarikás programban. A muay thai-osoknál minden súlycsoportban nyolc ország, nyolc versenyzője mutathatja meg, mit tud.

„Felszabadult egy hely, nem tudom ennek pontosan az okát, de az Európa-bajnoki harmadik helyemmel én következtem a listán” – árulta el Prémium Média & Sport Management Zrt. érdeklődésére Sándorfi Ajsa. – Megkeresték a szakszövetséget, hogy lenne ez a lehetőség nekem, én pedig örömmel mondtam igent. Szeretnék minél több meccset, s dobogóra állni a Világjátékokon. Úgy volt, hogy lesz meccsem a most júniusban lezajlotti Superfight Series gálán profi szabályrendszerben, viszont közbejött ez a lehetőség, s úgy döntöttünk, hogy a sérülésveszély miatt ott mégsem indulok” – tette hozzá a sportoló, aki a Prémium Média & Sport Management Zrt. támogatásával végezheti a felkészülést.

A Világjátékokon amatőr szabályrend szerint küzdenek a versenyzők, 3×3 percen át tart a küzdelem, a sportolók pedig fej-, könyök és sípcsontvédőt is viselnek a kesztyű mellett. Sándorfi Ajsát egyébiránt már ismerhetik, akik ellátogattak az őszi Superfight Seriesre, a magyar versenyző akkor legyőzte cseh riválisát.

„Ezután jött a decemberi vb-re való felkészülés, ami szerintem nagyon jól sikerült, viszont Thaiföldön a szobatársamnak pozitív lett a koronavírustesztje, így nem tudtam részt venni ezen a versenyen. Hazajöttünk, és nem túl sok pihenés után kezdődött a felkészülés a februári isztambuli Európa-bajnokságra, ahol a decemberi világbajnok török lánytól kaptam ki pontozással, így lettem harmadik” – mondta Ajsa, aki nem sokkal később részt vett a K1 országos bajnokságon is, amelyet sikerült is megnyernie.

„Most elsősorban alapozó, erőnövelő edzéseim vannak. Ezekből heti tíz van de, emellett edzéseket is tartok még” – árulta el Ajsa, aki ugyan a grafikus tanulmányait felfüggesztette, de van egy négy órás irodai ügyintéző munkája, a támogatóinak köszönhetően.

Ami a jövőt illeti, Sándorfi Ajsa nagyobb amatőr versenyeken szeretne még elindulni, hogy minél több tapasztalatot szerezzen, ugyanakkor már a profik közé vágyik. „Ha Amerikából hazajövünk, lesz egy kis pihenés, utána szeretnék itthon vagy külföldön gálákon részt venni és idővel övekért küzdeni” – tekintett előre.

Forrás és képek: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Egyéb

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ