Beterbiev csapat: Bivol az egyetlen, aki érdekel, már csak a negyedik öv hiányzik

A veterán edző, Marc Ramsay láthatóan nem gondolkodik sokkal másképp, mint az átlagos hardcore bokszrajongók, ha Artur Beterbiev következő mérkőzésének témájáról van szó. 

A legtöbb bokszrajongóhoz hasonlóan a WBC, WBO, IBF félnehézsúlyú világbajnok vezetőedzője is azt szeretné, ha védence a divízió egyetlen másik övvel rendelkező, a WBA orosz bajnok honfitársával, Dmitry Bivollal harcolna a vitathatatlan bajnoki címért. A Beterbiev és Bivol közötti mérkőzésről már évek óta beszélnek, de ez a téma új szintre emelkedett, miután Beterbiev néhány héttel ezelőtt Londonban győzelmet aratott kötelező kihívója, Anthony Yarde felett.

A Montrealban élő és edző Beterbiev és a belső köre tagjai eddig többé-kevésbé tartózkodóak voltak a Bivol elleni mérkőzéssel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy ez a hozzáállás kezd megváltozni. A 38 éves Beterbievet a Top Rank, a Bob Arum által vezetett Las Vegas-i székhelyű promóciós csoport promotálja.

„Őszintén szólva, az egyetlen harc, ami érdekel minket, az a Bivol elleni. A negyedik övet akarjuk, ez az, ami hiányzik. Hagyjuk, hogy a Top Rank tárgyaljon minderről, és meglátjuk, mi történik” – mondta Ramsay a Le Journal de Montrealnak.

Egy Beterbiev-Bivol mérkőzés azonban valószínűleg nem fog egyhamar megvalósulni, mivel jelentős (talán leküzdhetetlen) üzleti akadályok állnak fenn, mivel a két bunyósnak nem ugyanaz a promótere. Bivolt a Matchroom promotálja, amely köteles kizárólag a DAZN sportstreaming szolgáltatáson keresztül mutatni be bunyósait. A Top Ranknak hasonló szerződése van, hogy az ESPN-en népszerűsíti ökölvívóit.

Arum, a Top Rank vezetője nemrég a BoxingScene.com-nak megismételte, hogy a Beterbiev-Bivol csak akkor jöhet szóba, ha a Top Rank kapja meg a meccs promócióját és az ESPN-hez viszi. Arum jelezte, hogy a mérkőzés csak úgy valósulhat meg, ha Bivol “ráveszi” Hearnt, hogy engedje meg neki, hogy ha csak ideiglenesen is, de átálljon egy rivális platformra. Úgy tűnik egyébként, hogy mind Beterbievnek, mind Bivolnak más tervei vannak az év hátralévő részére.

Beterbievnek lehet, hogy tavasszal Callum Smith személyében egy újabb kötelező kihívóval kell megküzdenie. A Top Rank egyik képviselője nemrég azt sugallta, hogy a Beterbiev-Smith mérkőzésre vagy Angliában, vagy Beterbiev fogadott szülővárosában, Montrealban kerülhet sor a nyár végén. (Beterbiev, aki hívő muzulmán, a ramadán ünnep miatt nem tudna tavasszal bokszolni).

Bivol várhatóan tavasszal tér vissza, valószínűleg Joshua Buatsi ellen. Amennyiben győzni fog, valószínűleg ősszel egy még meghatározandó súlycsoportban visszavágót ad Canelónak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ