Bill Haney Lomachenkóról: az emberek látni akarják ezt a küzdelmet

Vasiliy Lomachenko a puszta akaratán és elszántságán kívül körülbelül két évtized alatt csiszolta a mesterségét. Ennek eredményeképpen az ukrán származású bunyós rengeteg eredményt halmozott fel. A most 34 éves ökölvívó összesen 396 győzelmet és mindössze egy vereséget számláló amatőr rekordot tudhat magáénak, a profik között számos világbajnoki címet szerzett, és folyamatosan a bokszvilág elitje között emlegetik.

Bár karrierje váratlan fordulatot vett, a korábbi kétszeres olimpiai aranyérmes nemrég tért vissza a szülőföldjén, Ukrajnában zajló orosz invázióból. Az ökölvívás ajtajában a magasan jegyzett versenyző, Jamaine Ortiz fogadta. Alig néhány hete volt a mérkőzésük, amit Bill és Devin Haney a ring melletti helyükről közelről figyelték a mérkőzést.

Sokan azt gondolták, hogy majd Lomachenko átgázol az ellenfelén, Ortiz sokkal nehezebb feladatnak bizonyult, mint amire sokan számítottak. A győzelem azonban így is összejött. Miután Lomachenko átverekedte magát a harcedzett ellenfelén, most megpróbál egy olyan alkut kieszközölni, amely Devin Haney ellen az összes címért megküzdhet.

https://www.instagram.com/p/Cks7dP9NL_e/?hl=hu

Bill, Devin apja és edzője is úgy érzi, hogy közeledik a Lomachenko elleni összecsapás, és egyáltalán nem szabad leírni ellenfelüket. Bill azonban rendíthetetlenül hisz abban, hogy a fiát egyszerűen más fából faragták.

„Ez egy olyan küzdelem, amiről tudjuk, hogy az emberek akarják. Lomachenko egy különleges harcos. Ez nem személyes ügy, de hiszünk abban, hogy Devin nyerni fog ellene” – mondta Bill a FightHype.com-nak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ