(Photo by Al Bello/Getty Images)

Bivol menedzsere: Canelo nem akar visszavágót, Beterbiev a célpontunk

A mexikói szupersztár Saul “Canelo” Alvarez és a WBA félnehézsúlyú világbajnok Dmitry Bivol közötti visszavágóról szóló tárgyalások nem a tervek szerint haladnak.

2022 májusában Bivol egy domináns teljesítménnyel legyőzte Canelót egyhangú pontozással. Canelo még abban az évben visszatért, amikor szintén egyhangú döntéssel nyert Gennadiy Golovkin ellen a trilógiás mérkőzésükön. Bivol az év későbbi szakaszában szintén akcióba lendült, és legyőzte a kötelező kihívó Gilberto Ramirezt. A múlt hónapban Canelo nyerni tudott egyhangú döntéssel a kemény brit kihívó, John Ryder felett.

Canelo terve, amelyet az elmúlt hónapokban erőltettek, az volt, hogy egy szeptemberi visszavágón megmérkőzik Bivollal. Bivol edzője, Vadim Kornilov szerint Canelo és képviselői tisztességtelen feltételeket kínálnak, így a visszavágó jelenleg nagyon távolinak túnik. Kornivol jelenleg reálisabb célnak tartja az egyesített bajnok Artur Beterbievet. A veterán menedzser úgy érzi, hogy bokszolóját, mint az első meccs győztesét, jobb feltételekkel kellene meggyőzni, különösen anyagilag.

„Nem akarnak visszavágót. Tudják, hogy az első meccsen nagyon csúnyán kikaptak, és hogy a második meccsen kevesebb esélyük van a győzelemre. Mikor hallottál már olyan bunyósról, aki vereség után ugyanilyen feltételekkel kért visszavágót?” – mondta Kornilov az ESPN Knockoutnak.

Az egyik kérdés, ami felmerült, az az volt, hogy Bivol kérte, hogy lemehessen szuperközépsúlyba, hogy kihívhassa Canelót a vitathatatlan bajnoki címért. Canelo azonban inkább hajlik arra, hogy a mérkőzés ismét 175 fontban kerüljön megrendezésre – hiszen győzelem vagy vereség esetén a mexikói sztár megtartaná az összes szuperközépsúlyú címét. Canelo azt állítja, hogy nem szeretné, ha a megfigyelők azt mondanák, hogy Bivol csak a súlycsökkentés miatt kapott ki. Eddy Reynoso, Canelo menedzsere és vezetőedzője kijelentette, hogy több lehetőséget is vizsgálnak bokszolója következő mérkőzésére, és Bivol az egyik ilyen.

Kornilov szerint Bivol tavaly májusban hajlandó lett volna megmérkőzni Canelóval, ehelyett más ellenfeleket választottak. Úgy véli, Canelo és a képviselői egy kiutat keresnek, hogy valaki más ellen küzdhessen. Voltak olyan pletykák, hogy Canelo esetleg a Puerto Ricó-i bunyós Edgar Berlanga ellen léphetne ringbe.

„Véleményem szerint nem akarnak visszavágót, és azt mondják, hogy [ugyanazokat a feltételeket akarják, mint az első meccsen], hogy igazolják magukat, és egy újabb meccset csináljanak, ahogyan azt Golovkinnal, John Ryderrel és talán Berlangával tették. Egy visszavágóra nem kerülhet sor ugyanazokkal a feltételekkel, miután elveszítetted a meccset. Ez hülyeség. Mi előre tekintünk. Artur Beterbiev a célpontunk.”

Beterbiev már augusztusban visszatér a tervek szerint, ahol a WBC, WBO, IBF címeit védi meg kötelező kihívója, Callum Smith ellen. Canelo nemrég kapott egy óriási ajánlatot, hogy szeptemberben David Benavidez ellen lépjen ringbe, de egyelőre nincs hír arról, hogy a bokszoló és a menedzserei  foglalkoznak-e ezzel a mérkőzéssel.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ