(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Usyk szerződést kötött a szaúdiakkal, „a történelem legnagyobb meccsére” szólítja fel Furyt

Oleksandr Usyk új promóciós szerződést kötött a szaúd-arábiai Skill Challenge Entertainmenttel, miközben továbbra is szemmel tartja a Tyson Fury elleni mérkőzést.

A 20-0-s mérleggel rendelkező sztár jelenleg Egis Klimas menedzser és Alex Krassyuk promóter irányítása alatt áll, és a következő „pár meccsére” a szaúdi támogatott céghez csatlakozott. A promóciós cégnél szerepel Badou Jack, a WBC cirkálósúlyú világbajnoka, valamint számos helyi esélyes.

Usyk a Boxing King Media-nak nyilatkozott a bejelentés után.

„A célunk az, hogy a történelem legnagyobb mérkőzését rendezzük meg… Egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Skill Challenge képes megszervezni ezt a történelmi eseményt, az Oleksandr Usyk egyesített nehézsúlyú bajnok és a WBC bajnok Tyson Fury közötti mérkőzést. Ez a küzdelem továbbra is prioritás marad számunkra.”

Egy utolsó üzenetet közvetlenül Fury-nak küldött.

„Mindent, amit Tyson Fury és az emberei mondanak, azt a tükörbe mondják… Mohó hasú, szeretlek. Te borracho [részeges]”.

Egy tökéletes, négy öves cirkálósúlyú hadjárat után Usyk feljebb lépett a legfelsőbb osztályba, és két mérkőzést vívott – Chaz Witherspoon és Derek Chisora ellen – mielőtt kihívta Anthony Joshuát az egyesített címekért. Azt a meccset fölényesen megnyerte, majd egy azonnali visszavágón – amelyre Szaúd-Arábiában került sor – ismét legyőzte a britet, és szeretett volna tovább lépni a célja felé, hogy egy másik súlycsoportban is vitathatatlan bajnok legyen. Ez az év elején közelinek tűnt, de a WBC bajnokkal, Tyson Furyval folytatott tárgyalások az utolsó akadályon meghiúsultak. Az ukrán új megállapodása a Szaúd-Arábia tárgyalásaival egy időben jött létre, hogy megrendezzék az összecsapást az összes övért, valamint egy nehézsúlyú mérkőzést Joshua és Deontay Wilder között.

Usyk Skill Challenge-hez való csatlakozása várhatóan semmilyen hatással nem lesz a Daniel Dubois elleni kötelező cmvédésre, amelyet augusztus 26-án, a lengyelországi Wroclawban rendeznek meg.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ