Brian Ortega szívesen megmérkőzne Charles Oliveira ellen

A UFC Fight Night-ra július 16-án, szombaton kerül sor a New York állambeli Elmont-i UBS Arénában. A ranglistán 2. számú pehelysúlyú Brian Ortega a 3. helyen álló Yair Rodriguez ellen fog ketrecbe lépni.

Ortega közel egy év után tér vissza a nyocszögbe, de jövőjét a könnyűsúlyban tudja elképzelni. Bár nem adta fel a bajnoki címért folyó álmait pehelysúlyban, Ortega elkerülhetetlennek tartja a könnyűsúlyba való váltását.

„Végül szeretnék majd könnyűsúlyban harcolni. Ki tudja? Lehet, hogy mindenkit le kell vernem itt, és majd utána felmegyek, nem érdekel, mit mondanak mások. De a jövőben váltani fogok” – mondta Ortega.

A UFC könnyűsúlyú bajnoki címe jelenleg betöltetlen, de a korábbi bajnok Charles Oliveira volt a legutóbbi uralkodója a címnek. Mivel mindketten a sportág legjobb jiu-jitsu képességekkel rendelkeznek, Ortega szívesen megmérettetné magát a UFC korábbi bajnoka ellen.

„Nagyszerű küzdelem lenne. Kemény fickó, most ő a legjobb és örülök a sikerének, mert motiváló a története. Veszített és már úgy tűnt, elsüllyed, mintha már mindenki megfeledkezett volna róla. Ilyenkor szokott a harcos elgondolkozni azon, hogy basszus vége a karrieremnek? Már nem vagyok elég jó? Ez a fickó váltott, és dominál a súlycsoportjában. 10 egymást követő győzelme van, ha jól tudom, mi ez ha nem motiváló? Számomra megtiszteltetés lenne harcolni ellene. Ki szeretném próbálni magam a legjobbak ellen.”

Borítókép és fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ