Warren szerint Wilder Helenius ellen térhet vissza

Úgy tűnik, hogy Deontay Wilder egyre közelebb a visszatéréshez. A WBC korábbi nehézsúlyú világbajnoka azóta nem bokszolt, mióta egymást követő két kiütéses vereséget szenvedett Tyson Furytól októberben, ami végül 2021 legjobb mérkőzése lett.

Wilder az elmúlt hónapokban minden lehetőséget mérlegelve gondolkodott a visszavonuláson, de úgy tűnik, hamarosan visszatérhet.

„Deontay októberben fog harcolni, visszatér, és Robert Helenius lehet a lehetségeséges ellenfele az Egyesült Államokban. Szívesen látnám Wildert Joe Joyce között, de Deontay-nak fel kell építenie magát a legutóbbi vereségéből” – mondta Frank Warren brit promóter a TalkSportnak.

A „The Nordic Nightmare” Helenius az egyik legésszerűbb lehetőség Wilder visszatérésére. A 38 éves Helenius amolyan második fiatalkorát élte meg legutóbbi két küzdelme során, ahol győzött Adam Kownacki ellen. Helenius az Al Haymon Premier Boxing Champions csapatához tartozik, ezáltal sokkal könnyebb lehetne a Wilder-csatát összehozni.

Egy másik ellenfél, aki Wilder ellen szeretne harcolni, Derek Chisora, de Wilder menedzsere, Shelly Finkel elvetette ezt az ötletet.

„Derek Chisora? Csak megosztott pontozással győzött Kubrat Pulev ellen, tehát nincs értelme. Talán a Usyk-Joshua győztesével. Nem tudom, mit fog cisnálni Fury?! Lehet, ha Joshua nyer, akkor lesz egy hatalmas harc kettőjük között az Egyesült Királyságban. Annyi mindent nem lehet tudni, így az a legjobb, ha megvárjuk mi történik a Usyk-Joshua meccsen” – mondta Finkel a Planet Sportnak.

A 2008-as olimpiai bronzérmes Wilder októberben lesz 37 éves.

Borítókép és fotók: Tom Hogan/Anadolu Agency a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ