Getty Images

Cannonier a győzelme után reméli, hogy közelebb került a címhez

Jared Cannonier úgy gondolja, hogy a bírók jól döntöttek a szombati UFC Fight Night 216-on Sean Strickland felett aratott megosztott pontozásos győzelme során, és készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést a középsúlyban.

Cannonier a pontozólapok alapján legyőzte Stricklandet egy szoros mérkőzésen, ami segített neki visszarázódni a júliusi UFC 276-on az akkori bajnok Israel Adesanya elleni címmérkőzésen elszenvedett vereségéből. Bár nem ez volt a legizgalmasabb küzdelem, Cannonier kezét emelték a magasba, és visszatért a győztesek körébe.

https://www.instagram.com/p/CmSx10VNgmc/?hl=hu

A győzelem azonban csak hajszál híján jött össze, mivel a három bíró nem tudott egyhangúan egyetlen menetet sem értékelni egyik harcos javára sem. A döntés felolvasásakor körömrágás volt, de Cannonier elmondta, hogy meg volt győződve arról, hogy végig az ő kezében volt a meccs.

„Határozottan úgy gondoltam, hogy az öt menetből legalább hármat megnyertem, és a győzelem az enyém. Jó abban, amit csinál Strickland” – mondta Cannonier az MMA Junkie-nak.

A nagy visszhangot kiváltó főmérkőzéses győzelem ellenére nem egészen világos, hogy Cannonierre mi vár legközelebb. Várhatóan Alex Pereira legközelebb ad egy visszavágót Adesanyának, de a többieknek is le van már foglalva a meccsük: Robert Whittaker vs. Paulo Costa és Marvin Vettori vs. Roman Dolidze.

Cannonier elárulta, hogy nincs konkrét ellenfél, akinek most lenne értelme számára, de hisz abban, hogy legkésőbb két meccs múlva a címért kell mennie.

„Ha nem is kapok egyből 2023 elején címmérkőzést, akkor is egy olyan küzdelemnek kell jönnie, ami utána oda vezet.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ