Usyk edzője nem aggódik Dubois miatt: Fury a cél

Sergey Lapin, aki az egyesített nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk edzőcsapatának tagja, nem számít arra, hogy a WBA nemrégi követelése befolyásolná a Tyson Fury elleni mérkőzést, amit 2023 első negyedévére terveznek.

A WBA, WBO, IBF, IBO világbajnoki címeket birtokló Usykot a Boksz Világszövetség kötelezte arra, hogy a WBA “rendes” címét birtokló Daniel Dubois ellen álljon ki.

„Úgy gondolom, hogy a WBA rendelete Usyknak, hogy meg kell küzdenie Daniel Dubois ellen, nem fogja megakadályozni azt, hogy összejöjjön a Tyson Fury elleni vitathatatlan összecsapás. Ezt a párharcot akarja mindenki látni. Jelenleg minden érintett promóter elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb kiderüljön, ki a legjobb a nehézsúlyban. Reméljük, hogy semmi sem áll ennek a mérkőzésnek az útjába, azonban a Dubois elleni opció egy tartalékterv lesz arra az esetre, ha ez a harc meghiúsulna. De Daniel Dubois elleni bunyó nem az, amit a bokszrajongók látni akarnak 2023-ban” – mondta Lapin a Vegas Insidernek.

A hónap elején Dubois majdnem elbukott, amikor Kevin Lerena ellen az első menetben padlóra került. Dubois feje tetejét találták el, majd a földre kerülés közben megsérült a térde. Ezt követően kétszer is padlózott anélkül, hogy ütést kapott volna. Dubois a harmadik menetben meg tudta fordítani a dolgokat azzal, hogy leütötte és megállította Lerenát.

Dubois mellett Usykot az IBF is kötelezte, hogy álljon ki Filip Hrgovic.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ