Chael Sonnen: Colby Covington a “saját sikerének áldozata”

Chael Sonnen azon tűnődik, hogy a UFC váltósúlyú harcosa, Colby Covington kivel fog legközelebb megküzdeni.

Covington kétszer is alulmaradt a korábbi bajnok Kamaru Usman ellen címmeccsen. A tavaly novemberi UFC 268-as UFC-n Usman ellen elszenvedett vereségét egy győzelemmel engesztelte ki, amelyet márciusban, a UFC 272-n a volt csapattárs és korábbi barátja, Jorge Masvidal ellen érte el.

https://www.instagram.com/p/ChTMaKLu0ct/?hl=hu

Mivel a jövő év elején valószínűleg trilógia-mérkőzésre kerül sor az újdonsült bajnok Leon Edwards és Usman között, Khamzat Chimaev a szeptember 10-i UFC 279 főmérkőzésén Nate Diaz ellen lép szorítóba, és Gilbert Burns és Masvidal lehetséges összecsapása is felmerült, Sonnen azon gondolkodott, hogy ki marad Covington számára.

„Hogyan fogod rávenni Colby-t, hogy harcoljon? Úgy értem, Colbyt az asztalhoz ültetni nem a világ legkönnyebb dolga, és ezt az ő szemszögéből is meg lehet érteni. Egy hatalmas húzónév, aki nagyszerű munkát végez. Ő a legegyértelműbb első számú kihívó, akivel a sportág rendelkezik, és nem tud bajnoki címért harcolni. Ez nagyon nehéz helyzetbe hozza őt. A saját sikerének áldozatává válik. Ez egy nehéz helyzet” – mondta Sonnen a YouTube-csatornáján.

Bár több bunyós is beszólt Covingtonnak, köztük a feltörekvő Geoff Neal is, Sonnen nem érzi úgy, hogy egy ilyen harcból túl sok haszna lenne Colby-nak.

„Kivel fogod Colby-t összehozni? Csak ennyit kérdezek. Kivel akarjátok látni őt harcolni? Úgy néz ki, hogy a választék egyre szűkül.”

Borítókép és fotók: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ