(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Salita: Joshuának legközelebb Otto Wallin ellen kellene küzdenie

Dmitriy Salita, a nehézsúlyú Otto Wallin promótere azért kampányol, hogy bokszolója legközelebb a korábbi kétszeres világbajnok Anthony Joshua ellen lépjen szorítóba.

Wallin sok gondot okozott a jelenlegi WBC világbajnoknak, Tyson Furynak a 2019-es összecsapásukon, amelynek során Fury súlyos szemsérülést szenvedett, majdnem le is léptették. A múlt hétvégén Szaúd-Arábiában Joshua megosztott pontozással kikapott a WBO, IBF, IBO, WBA világbajnok Oleksandr Usyk elleni visszavágón.

Joshua szeretne gyorsan visszatérni a ringbe, ami már decemberben összejöhet. Salitát lenyűgözte AJ teljesítménye.

„A mostani teljesítmény alapján úgy tűnik, hogy Anthony Joshuának még sok nagy meccse van hátra. A következőnek leginkább Otto Wallin ellen van értelme.  Főleg, ha Tyson decemberben Usykkal bokszol. Joshua nagyszerű munkát végzett, még mindig tud fejlődni. Úgy tűnik, Robert Garcia és a csapat többi tagja segített új életet lehelni belé” – mondta Salita a Lord Pingnek.

„Tyson Fury Ottónak köszönheti pályafutása legnehezebb meccsét. Több ütést kapott be Fury, mint a Wladimir Klitschko és az első Wilder-meccsen együttvéve. Otto egyre jobb lett, azóta négy győzelmet aratott. Ha Tyson decemberben Usykkal bokszol, Joshua pedig meg akarja mutatni, hogy ő is ebbe az elit közegbe tartozik, nincs jobb mérce számára, mint Otto Wallin. Otto szeretne még egy esélyt Tyson ellen, és ahhoz, hogy Tysonhoz jusson, úgy tűnik, hogy mindkettőjüknek szüksége van egymásra.”

Salita úgy véli, hogy a múlt heti visszavágó mentálisan túl nagy nyomás volt már Joshua számára.

„Nem volt bajom Joshua beszédével a meccs után, nyilvánvalóan látszott, hogy milyen mentális nyomáson kell keresztülmennie, ilyen magas szintű bunyósosnak, ha több tízmillió szurkoló előtt kell megmérkőznie. Néha a tévét nézve talán nem vesszük észre, hogy ő is csak egy ember, érzésekkel, hullámvölgyekkel. Mindezzel együtt fantasztikus munkát végzett. Bokszrajongóként nincs problémám azzal, amit Joshua mondott.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ