Hunter: Usyk jól helytállna Tyson Fury ellen

A nehézsúlyú ökölvívó Michael Hunter úgy véli, Oleksandr Usyk elég tehetséges ahhoz, hogy Tyson Fury méretbeli előnyét kihasználja ellene.

Hunter egyetlen vereségét profiként Usyk ellen szenvedte el, amikor cirkálósúlyban találkoztak. Amatőrként Hunter szembenézett Furyval is. A „cigánykirály” jelentős méretelőnyben van Usykkal szemben, aki három évvel ezelőtt lépett fel nehézsúlyba, miután vitathatatlan bajnok lett cirkálósúlyban.

A múlt hétvégén Szaúd-Arábiában Usyk megosztott pontozással legyőzte Anthony Joshuát és megtartotta a WBO, IBF, IBO, WBA címeit. Most már egyenes út vezethet egy vitathatatlan küzdelemhez Fury ellen, aki a WBC övét birtokolja.

„Tudja, hogyan kell alkalmazkodni, és miként használja fel Fury súlyát a maga javára. Egész pályafutásom során nagydarab fickókkal küzdöttem, profi és amatőr szinten egyaránt. Ha olyan magas vagy, mint Fury kihasználja, ha olyan méretű vagy, mint Fury kihasználja. De ha valakinek olyan lába van, mint Usyk, nem azt mondom, hogy nem tudja Fury ellene használni majd a méretét, de nehéz lesz neki. Szerintem Usyknak néhány változtatást kellene eszközölnie, de nem hiszem, hogy a súly olyan nagy különbséget jelentene, mint azt az emberek gondolják. Ez csak az én véleményem. Ő egy állóképességi sportoló. Sokat fog mozogni. Érdekes meccs lenne, de biztos vagyok benne, hogy Usyk nagyon jól teljesítene” – mondta Hunter a Sky Sportsnak.

Borítókép és fotók: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ