Charles Oliveira: Ha nyerek, én vagyok a következő a sorban az övért

A korábbi könnyűsúlyú bajnok, Charles Oliveira cáfolta Islam Makhachev vezetőedzője, Javier Mendez állításait, miszerint még egy UFC 289-es győzelemmel is lemaradna az orosz elleni visszavágóról – fenntartva, hogy ő a következő a trónkövetelő, amennyiben a hétvégén legyőzi Beneil Dariush-t.

Oliveira, a jelenlegi első számú könnyűsúlyú kihívó, azóta nem lépett ketrecbe, amióta tavaly októberben az Egyesült Arab Emírségekbeli Abu Dhabiban megrendezett UFC 280-as mérkőzésen címvédőként szerepelt – a páros megüresedett címmeccsén a második menetben vereséget szenvedett Makhachevtől. A vereséggel a Sao Paulóban született Charles Oliveira látta, hogy a divízió legjobb 12 mérkőzéses győzelmi sorozatát megszakította Makhachev, valamint elszalasztotta a lehetőséget, hogy visszaszerezze az övet, amelyet tavaly májusban a UFC 274-en veszített el, mert nem tudta hozni a súlyát.

A hétvégén a kanadai Vancouverben a UFC 289-en társfőmérkőzés szereplője lesz egy várhatóan Dariush elleni csatában, Oliveira esélyeit a Makhachev elleni cím-visszavágóra máris lelőtte az előbb említett Mendez – aki szerint Dariush az egyetlen esélyes, akit szombaton győzelemmel választanak.

„Azt akarom, hogy [Beneil Dariush] nyerjen [a UFC 289-en], mert úgy érzem, hogy megérdemli. És Charles (Oliveira), őszinte leszek veled, nem tudom, hogy megkapjuk-e Charles-t, még ha nyer is. Minden azon alapul, hogy a UFC milyen algoritmust néz, hogy ki kapja a legtöbb pénzt. Ha Charles nyer, az nem lesz elég. Szerintem (Justin) Gaethje vagy Dustin (Poirier) lesz az, aki megkapja a lehetőséget, ha Beneil nem nyer. Ha Beniel nyer, ő a következő. De én Beneilt akarom, csak azért, mert egy nagy kihívás és megérdemli. Ha Charles nyer, akkor szerintem még egy győzelemre szüksége lesz, hogy esélyt kapjon a visszavágóra.”

Oliveira szerint azonban sem Dustin Poirier, sem Justin Gaethje – aki ellen a brazilnak van egy győzelme – nem fogja őt megelőzni, ha nyer a hétvégi UFC 289-en.

„Bárki is nyeri ezt a meccset [a UFC 289-en], ezen a szombaton, az a [könnyűsúlyú] címért fog harcolni [Islam Makhachev ellen]. Én vagyok a következő a sorban” – mondta Charles Oliveira az összegyűlt médiának.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ