Getty Images

Chimaev nem hozta a súlyt, majd meghajolt és azt mondta: ez nem rossz

A UFC visszatér Las Vegasba egy kihagyhatatlan váltósúlyú thrillerrel, ahol a veretlen, ranglista 3. helyen álló versenyző, Khamzat Chimaev megküzd a rajongók örök kedvencével, Nate Diazzal. Tony Ferguson a társ-főmérkőzésen debütál váltósúlyban, a kínai sztár Li Jingliang ellen lép szorítóba.

A Diaz elleni váltósúlyú mérkőzésre Chimaev 178,5 fontot (80,74 kg) nyomott a mérlegen a pénteki hivatalos mérlegelésen a Las Vegas-i UFC Apexben. Mindezt percekkel azután, hogy Diaz 171 font (77,56 kg) volt.

Chimaev nem tűnt túl meglepődöttnek, amikor a mérlegre nézett, mivel meghajolt és azt mondta: ez nem rossz.

https://www.instagram.com/p/CiS11AfIbQY/?hl=hu

Több forrás is arról tájékoztatta az MMA Junkie-t, hogy Chimaevnek súlycsökkentési problémái vannak. Egyelőre nem világos, hogy a promóció hogyan tervezi a folytatást. Bár nincs hivatalos hír a helyzetről, az MMA Junkie úgy értesült, hogy a promóciónak van egy tartalék terve, és dolgozik annak véglegesítésén, bár ehhez több félnek is bele kell egyeznie a körülmények megváltozásába.

Az egyik forrás az MMA Junkie-nak elmondta, hogy Nate Diaznak “nem érdeke, hogy 171 fontnál nagyobb súllyal küzdjön”.

Azt mondták, hogy az ok, amiért Chimaev ennyire elmaradt a súlyától, egy “egészségügyi probléma” miatt volt. Nem világos, hogy mi ez, és hogy ez hosszú távon hogyan hat rá.

Khamzat Chimaev 80.97 kg (178.5)* vs Nate Diaz 77,56 kg (171)

Li Jingliang (170.5) vs Tony Ferguson (171)

Borítókép: GettyImages

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ