Boxing In Bournemouth - Lawrence Okolie v Chris Billam-Smith
BOURNEMOUTH, ENGLAND - MAY 27: Chris Billam-Smith celebrates victory following their WBO World Cruiserweight championship fight against Lawrence Okolie at Vitality Stadium on May 27, 2023 in Bournemouth, England. (Photo by Luke Walker/Getty Images)

Chris Billam-Smith Masternak ellen védheti meg a címét: „Bunyósként nem készülhetsz sima estére”

Hét hónapja, hogy Chris Billam-Smith megélte az álmát. Egy tavaszi estén az A.F.C. Bournemouth életre szóló szurkolója kedvenc futballcsapata stadionjának helyszínén állt, magasba tartva a WBO cirkálósúlyú világbajnoki címét, miután legyőzte Lawrence Okolie-t.

Bournemouth lehet, hogy Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye, de a mérsékelt éghajlatú déli parti város még mindig nem egy téli stadionbunyó helyszíne, így most vasárnap Billam-Smith visszatér a hangulatos Bournemouth International Centre-be, hogy először védje meg övét. A 33 éves bunyós a kemény, rutinos Mateusz Masternakkal csap össze. Billam-Smith felemelkedését a cirkálósúly csúcsára az jellemezte, hogy hajlandó volt ötven-ötvenes mérkőzéseket vállalni. Mióta 2019-ben elvesztette veretlenségét Richard Riakporhe ellen, Billam-Smith kilenc egymást követő mérkőzést nyert nagyratörő ellenfelek ellen, és begyűjtötte a brit, a nemzetközösségi, az európai és a WBO világbajnoki címeket. Masternak már több mint egy évtizede a cirkálósúly egyik alapembere, de ez az első lehetősége, hogy világbajnoki övért küzdjön.

A lengyel mindössze egyszer kapott ki azóta, hogy Tony Bellew ellen 2015-ben vereséget szenvedett, és azt a kiváló kubai Yuniel Dorticos ellen szenvedte el 2018-ban. Lehet, hogy 36 éves, és 52 profi mérkőzésen van túl, de mivel ilyen sokáig várt erre a lehetőségre, biztos, hogy vasárnap este mindent otthagy a ringben, ami még benne van.

„Bunyósként nem készülhetsz sima estére, különösen egy olyan tapasztalt és tehetséges ember ellen, mint Masternak. Ez a felkészülés módja, de ahogyan a táborban voltam, az fantasztikus volt, így hatalmas önbizalmam van. Már korábban is megmutatta, hogy nagyszerű harcos vagyok” – mondta Billam-Smith.

Ez a plusz önbizalom jól fog jönni vasárnap este. A show promótere, Ben Shalom őszinte és valószínűleg rendkívül pontos volt, amikor azt mondta, hogy ha ez az összecsapás azelőtt lett volna, hogy Billam-Smith bokszolt volna Okolie ellen, Masternak lett volna valószínűleg az esélyesebb a fogadóirodák szerint. A közhelyek azért közhelyek, mert van bennük igazságtartalom, és a bokszban az egyik leghosszabb ideje élő sztenderd, hogy egy bunyós azonnal javul, amint egy öv a derekára tekeredik.

„A legjobb verziómat várom magamtól. Azt hiszem, ezt megmutattam ebben az edzőteremben, rengeteg munkát tettem bele és érdekes lesz látni, hogyan fogja ezt kezelni. 52 meccs, ez lenyűgöző teljesítmény ahhoz képest, hogy milyen szinten bokszolt, de szerintem vasárnap este nyerni fogok.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ