Conor Benn vs Manny Pacquiao tárgyalásokat folytatnak

Conor Benn promótere, Eddie Hearn elárulta, hogy tárgyalásokat folytatott Manny Pacquiao képviselőivel arról, hogy a következő meccsük esetleg kettejük között legyen.

Ez az összecsapás sok bokszrajongót megdöbbentene, ha idén nyáron megvalósulna, tekintve, hogy Pacquiao jelenleg visszavonult státuszban van, Benn feje felett pedig még mindig ott lebeg a két pozitív drogtesztből álló sötét felhő. A 44 éves Pacquiao a Yordenis Ugas elleni 2021-es vereségét követően vonult vissza a boksztól, amelyben már csak árnyéka volt önmagának. A bokszból való kiszállásakor az volt a célja, hogy megválasszák a Fülöp-szigetek elnökévé, azonban a 2022-es választást nem sikerült megnyernie. Pacquiao azóta visszatért a bemutatómérkőzésekre, és tavaly év végén felvetette annak a lehetőségét, hogy megküzd Errol Spence vagy Terence Crawford ellen. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban jelenleg visszavonult.

A 26 éves Benn októberben Chris Eubank Jr. ellen lépett volna szorítóba, ám két pozitív drogtesztje miatt az utolsó pillanatban törölték a találkozót. A jelenlegi állás szerint két külön vizsgálat is folyik az ügyben – egy a WBC és egy a BBBofC/UKAD részéről. Benn csapata a WBC vizsgálatát helyezi előtérbe, és a hírek szerint a szankciós testület hamarosan bejelenti, hogy a javára fog dönteni. A WBC-nek azonban csupán arra van hatásköre, hogy eldöntse, visszahelyezik-e a váltósúlyú versenyzőt a ranglistájukra, míg a BBBofC/UKAD eltilthatja őt az Egyesült Királyságban a bokszolástól.

Ennek ellenére a promóter Hearn elkezdett beszélni Benn nyári visszatéréséről a ringbe, és korábban már Pacquiaót is meglebegtette lehetséges ellenfélként. Elárulta, hogy sor került előzetes tárgyalásokra.

„Legyetek figyelemmel. Nem lennék meglepve, ha Conor Benn legközelebb Manny Pacquiao ellen bokszolna. De ez még nincs aláírva. Voltak megbeszélések. De nyilvánvalóan a kulcs számunkra az, hogy a WBC döntése meglegyen” – mondta Hearn a Boxing King Media-nak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ