(Photo by Francois Nel/Getty Images)

„Csalódást okozott, újjá kell építenünk Joshuát”

Angel Fernandez optimista, hogy Anthony Joshua vissza fog térni karrierje egyik legkeményebb vereségéből. Sőt, a korábbi londoni nehézsúlyú bajnok edzője biztos benne, hogy Joshua legyőzi Oleksandr Usykot, ha valaha újra ringbe szállnak.

Joshua a múlt hónapban, a szaúd-arábiai Dzsiddában szenvedett vereséget megosztott pontozással az ukrán Usykkal, a WBO, a WBA és az IBF nehézsúlyú világbajnokával szemben. Usyk tavaly szeptemberben, a londoni Tottenham Hotspur Stadionban rendezett első találkozójukon, szintén pontozással nyerte meg a mérkőzést Joshua ellen.

A bokszvilágban azt állítják, hogy AJ a visszavágón már sokkal jobban teljesített, mint az első meccsen, még ha ez nem is volt elég ahhoz, hogy magasba emeljék a kezét. Fernandez azonban felbátorodott a látottakon, és úgy véli, hogy a 32 éves Joshua csak a felszínét karcolja a benne rejlő lehetőségeknek.

„Ha lesz egy harmadik meccs Usyk ellen, akkor biztosan meg fogja verni őt. Szerintem kezd sokkal több dolgot megérteni… csak magunkra kell koncentrálnunk. Újjáépíteni AJ-t, és remélhetőleg hamarosan láthatjuk a Fury-AJ meccset, vagy Isten tudja, talán láthatunk még egy Usyk vagy egy Ruiz elleni meccset. Szóval nagyszerű meccsek várnak Anthonyra.”

Fernandez megjegyezte, hogy a vereséget különösen nehéz feldolgozni, tekintve, hogy Joshua hogyan teljesített a késői menetekben, különösen a kilencedik menetben, amikor úgy túnt, Usyk megingott.

„Csalódást okozott. Igen, volt némi javulás. De mindig is szigorú voltam… mi csak a győzelmet fogadjuk el. A mostani érzés bennünk a csalódottság. Meg kell érteni, hogy ha a kilencedik menetnél véget ért volna a küzdelem, akkor megnyertük volna a meccset” – tette hozzá Fernandez.

Fernandez, aki a veterán edzővel, Robert Garciával együtt edzette Joshuát az Usyk visszavágóra, alig várja, hogy “újjáépítse” Joshuát.

„Újra kell építenünk az embert. Mentálisan, technikailag, fizikailag, tudod, megnézzük, miben kell fejlődnünk csapatként, és legközelebb jobbak leszünk. Bárcsak jobban teljesítettünk volna azon az estén, de ezt könnyebb mondani, mint megtenni.”

Borítókép és fotók: Francois Nel/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ