(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Khabib Nurmagomedov tanácsa Chimaevnek

A korábbi vitathatatlan UFC könnyűsúlyú címvédő, Khabib Nurmagomedov is elmondta a véleményét a UFC 270 tervezett főmérkőzésén történtekről, avagy Khamzat Chimaev súlytévesztéséről. A csecsen származású harcos Nate Diaz ellen harcolt volna, azonban meg sem tudta közelíteni a kívánt súlyt.

A múlt hétvégén a “Sin City”-ben megrendezett UFC 279 főmérkőzésre tervezett Chimaevet visszaminősítették társfőmérkőzésre, a váltósúlyú Kevin Holland ellen. Chimaevnek eredetileg 170 fontot kellett volna hoznia (mivel nem címmérkőzés volt, így 1 fontot ugrálhatott volna, azaz 171 a maximum), de a csecsen harcos 178.5 fonttal mért be.

Chimaev megőrizte veretlenségét Holland ellen, már az első menetben véget ért a küzdelem. Ezzel Khamzat jelenleg a 3. helyen áll a váltósúlyúak hivatalos ranglistáján, a vezetőedzője, Andreas Michael szerint még az év vége előtt valószínűleg középsúlyba lép.

Khabib fejtegette Chimaev súlytévesztésének okát, és arra jutott, hogy rossz emberekkel veszi körül magát az AllStars MMA alapembere, mivel egy muszlim sincs már a csapatában.

„Ha muszlim vagy, akkor jó embereket kell magad köré gyűjtened – muszlimokat, akik azt mondják: “Hé, ne csináld ezt” – mondta Khabib Nurmagomedov nemrég a Human Appeal rendezvényén. “Nemrég néztem Khamzat Chimaev mérlegelését. Követtem, hogy mi történik a súlyával, és megnéztem a csapatát. Nincsenek muszlimok körülötte, és ez nagyon rossz. Mert ha muszlim vagy, akkor jó, erős emberekre van szükséged magad körül. Amikor gazdag és híres leszel és hatalomra teszel szert, és nincsenek olyan emberek körülötted, akik tanácsokat adnak, vagy nem hallgatsz rájuk, akkor valami történni fog. Szükséged van jó emberekre, még ha nem is tetszik, szükséged van rájuk.”

Borítókép és fotók: Carmen Mandato/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ