Getty Images

Dana White Conor McGregor státuszáról a Michael Chandler elleni meccsről nyilatkozott

Dana White, a UFC elnöke a szombati UFC on ESPN 45 mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem kívánt közvetlenül kitérni a Conor McGregor vs. Michael Chandler mérkőzés lefoglalásának státuszára.

Mivel McGregor 2021 júliusa óta nem harcolt lábtörése miatt, várhatóan még ebben az évben, a “The Ultimate Fighter 31” valóságshow adásának befejeztével, Chandler ellen térhetett volna vissza az oktagonba. A legnagyobb akadályt azonban az jelenti, hogy McGregornak be kell lépnie az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) tesztelői körébe, és hat hónapon belül két tiszta drogtesztet kell produkálnia, mielőtt visszatérne a ketrecbe. Az USADA nemrég kijelentette, hogy a közeljövőben várják McGregor papírjait, de egyelőre nem erősítették meg a visszatérését.

Ez a helyzet kétségessé tette, hogy a McGregor vs. Chandler mérkőzés valóban megvalósul-e. Amikor megkérdezték, hogy aggódik-e, White nem egyértelmű választ adott.

„Soha nem aggódom. Van egy hatalmas névsorunk olyan emberekből, akik jönni akarnak, akik készen állnak a harcra, és akik az új Conor McGregorok akarnak lenni. Arra a szintre akarnak jutni. Ez olyan, mint az elmúlt 20 évben mindenki azt kérdezte: ‘Ó, Istenem, mit fogtok csinálni, amikor Chuck Liddell visszavonul? Ti srácok el vagytok tévedve. Ó, Istenem. GSP. Anderson Silva. Ez meg az. Ez egy profi sport. Az emberek idejönnek, nagy dolgokat érnek el, majd visszavonulnak. Soha nem szabad aggódni az ilyen dolgok miatt. Ez van. Ez a játék része. Az én és a csapatom dolga pedig az, hogy új tehetségeket találjunk és építsük őket” – mondta White a riportereknek.

Ami azonban konkrétan McGregort illeti, White elmondta, hogy vannak reális problémák, amelyek azzal járnak, hogy egy ilyen termetű sportolóval kell lefoglalni egy meccset.

„Először is, Conor pár napja felhívott engem, és imádta a ‘The Ultimate Fighter’ első epizódját, azt mondta, mennyire örül, hogy részese lehetett. Azt hiszem, a környezet és minden más átélése miatt, úgy érezte, hogy vissza akar térni. Az egyetlen dolog, amit meg kell értenetek, hogy ennek a srácnak rengeteg pénze van. Olyan, mint Khabib most. Ezeknek a srácoknak egy rakás pénzük van, és nehéz ezeket a srácokat visszahúzni és rávenni őket, hogy bunyózzanak.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ