„Fury csak szórakozik, ne vegyék már komolyan!”

Bob Arum úgy véli, hogy néha nem árt, ha a szurkolók félvállról veszik, amit a nehézsúlyú sztárügyfele, Tyson Fury mond.

A WBC nehézsúlyú angol bajnoki címvédő, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy visszavonult a sportágtól, most azzal kavarta fel a bokszvilágot, hogy kihívta honfitársát, Derek Chisorát egy harmadik mérkőzésre. Fury 2011-es első találkozójukon pontozással nyert a veterán Chisora ellen, majd a visszavágón 2014-ben a 10. menetben végzett ellenfelével.

„Azért döntöttem úgy, hogy visszatérek a bokszba, mert én lehetek az első nehézsúlyú világbajnok a történelemben, akinek két trilógiája van” – mondta Fury egy videóban. „Mindig is azt mondtam, hogy Derek Chisora ellen fogok bokszolni a karrierem végén.”

Egyes hírek szerint tárgyalások folynak Fury és Chisora tábora között, de egy nemrégiben adott interjúban Fury amerikai promótere, Arum a Top Rank-tól egyértelműen kijelentette, hogy egy ilyen mérkőzésnek nincs létjogosultsága, mivel a prioritásuk az, hogy ki nyeri meg az augusztus 20-án a szaúd-arábiai Dzsiddában megrendezésre kerülő nehézsúlyú címegyesítő mérkőzést Anthony Joshua és a WBO/WBA/IBF bajnok Oleksandr Usyk között. Ennek az összecsapásnak a győztese nyitná meg az utat a vitathatatlan címmérkőzéshez.

„Természetesen semmi alapja. Mi vagyunk mi, őrültek? Mindenki arra vár, hogy jövő szombaton lezajlón a meccs Joshua és Usyk között, és utána megvizsgáljuk, hogy megvalósítható-e a vitathatatlan mérkőzés. Jól szórakozik mindenkin az Isten szerelmére! Ne vegyék komolyan!”

Fury, akit az elmúlt három meccsén Sugarhill Steward edzett, azt is elmondta, hogy a Chisora elleni “visszatérés” alkalmával új edzővel áll össze Isaac Lowe személyében. Arum kiemelte, hogy szerinte még Lowe sem veszi komolyan Fury legújabb kijelentését.

„Az igazság az, hogy felkel reggel és kitalálja, hogyan tudja a legjobban felkavarni a szart, és ezt teszi” – mondta Arum. “Szerinted Isaac komolyan veszi? Természetesen nem, az isten szerelmére! Fury csak szórakozik. Kicsit ideges, mint mindannyian, mert várjuk a Joshua-Usyk eredményét.”

Arum már korábban kijelentette, hogy egy Fury-Usyk meccset sokkal könnyebb lenne összehozni, mint egy Fury-Joshua összecsapást, mivel az előbbihez nem lenne köze Eddie Hearnnek.

Borítókép és képek: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ