Dana White: ez az első ilyen eset a UFC történetében

Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze egymással a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC) a svéd Khamzat Chimaev és az amerikai Nate Diaz, ám ütközetüket megelőzte a sajtótájékoztatójuk kezdete előtt kitört tömegverekedés.

A kevert harcművészet (MMA) képviselőinek kötelező médiamegjelenésén a csecsen születésű Chimaev nem Diazzal, hanem Kevin Holland amerikai harcossal került összetűzésbe, minek nyomán csetepaté tört ki a jelenlévők között, és többen is bekapcsolódtak az alkalmi csatába.

A verekedés tényéről Dana White, az UFC elnöke számolt be, részletekkel azonban nem szolgált, csupán azt közölte, hogy a sajtótájékoztató elmaradt.

 “Nagyon furcsa helyzetben vagyok – mondta White újságíróknak – Ez az első ilyen eset a UFC történetében, hogy nem tartunk sajtótájékoztatót. Ám ez volt a helyes döntés mindenki biztonsága érdekében.”

A Chimaev-Diaz félnehézsúlyú viadal a UFC-torna fő eseménye. Az amerikai számára ez a küzdelem lesz az utolsó a szervezettel kötött szerződése értelmében. A 28 éves, eddig veretlen Chimaevnek 11 győzelme van az MMA-ban, és az UFC félnehézsúlyú rangsorában a harmadik helyen áll. A 37 esztendős Diaz mérlege 20 győzelem és 13 vereség.

Borítókép és fotók: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ