Dana White: Khamzat Chimaev címmeccset kaphat, ha legyőzi Nate Diazt

Dana White szinte kijelentette, hogy Khamzat Chimaev lesz az első számú kihívó, ha győztesen kerül ki a UFC 279-en.

Chimaev a szeptember 10-i főmérkőzésen Nate Diazzal találkozik, és egy győzelemmel a veretlen sztár esélyt kaphatna a világbajnoki cím megszerzésére – különösen akkor, ha a bajnok Kamaru Usman sikeresen megvédi a címét Leon Edwards ellen szombaton a Salt Lake Cityben megrendezésre kerülő UFC 278-on.

„Ez fair lenne. Ha ő nyer, akkor jöhet a címmérkőzés. Usman már kétszer is megvert mindenkit a top harcosok között, szóval igen, ennek a meccsnek lenne értelme” – mondta White kedd este a riportereknek, köztük az MMA Junkie-nak.

https://www.instagram.com/p/ChPv0JKIBWD/?hl=hu

Usman kijelentette, hogy szándékában áll két súlycsoportot ugrani és a félnehézsúlyú bajnoki címért harcolni, ha túljut Edwardson. Bár White nem ért egyet ezzel a lépéssel, mégis úgy gondolja, hogy Usman kiérdemelte azt a jogot, hogy azt tegye, amit akar.

„Tudod, minek nincs értelme? Felmenni abba a súlyba. De tudod mit? Nézd meg mit tett ez a srác. Azt mondja ott szeretne bunyózni? Mit tegyek? Mit mondjak neki? Miért ne adjam meg neki a lehetőséget?”

White tudja, hogy Usman és Chimaev között hatalmas meccs lenne, de szerinte nagy hiba, hogy már most mindenki alábecsüli Edwardsot és Diazt is.

„Átnéztem a párosításokról szóló híreket, és mindenki leírja Nate Diazt. Ugyanezt csinálják Leon Edwardsal is. Senki sem szabad lebecsülni, ebben a sportban sosem tudhatod, mi fog történni. Bármi lehetséges.”

Borítókép és képek: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ